Kollar du instagram mycket nu på sommaren? Jag kollar ganska lite men postar desto mer. Vissa dagar. Som idag då det rasslade till och jag postade en hel radda stories. Men sedan kan det vara stiltje i flera dagar. Ebb och flod.

Har du inte sett min dag i rörliga filmer på instastories så kommer den i alla fall här!

Jag väcktes tidigt imorse av Ulf. Och eftersom jag vid glipan i rullgardinen såg att det var sol steg jag upp med honom på en gång. Det är så lugnt här hemma just nu för storbarnen är med farmor i skärgården hela veckan.

Gillar ljuset i mat- och vardagsrum tidiga mornar. Båda badar i solsken.

Jag drack kaffe, läste dagstidningen och servade Ulf med prickig korv som han älskar.

På köksbordet just nu står denna magiska färgkombination av slingerkrasse i en gammal turkos vas. Färgerna vibrerar ihop!

Efter en stadig frukost satte jag Smulf i bärselen och så gick vi upp i skogen bakom huset. Hej hej lilla gård.

Vi gick och gick för att plocka blåbär.

Finns så otroligt mycket bär den här tiden att det är en fröjd att plocka. Och småglinet placerade jag bara i en tuva där han kunde sitta och äta bär i lugn och ro.

Efter en timme gick vi hem igen.

Och medan Uffe sov förmiddag låg jag på en filt i solen och tittade på molnen som gled förbi. Sådär som jag gjorde när jag var liten men knappt kommit ihåg att göra en enda gång hittills i sommar. Lillen långsov så jag fick ligga och dega i två timmar och det var bland det lyxigaste jag upplevt den här sommaren.

Men när han vaknade var det dags att rensa bär. Det gör jag utomhus eftersom blåbär ger hemska fläckar och bären så lätt rullar iväg på ett slätt köksgolv.

Jag plockar alltid bär med en plockare. Det går snabbt att plocka men istället får man ju rensa mer. Men det gör mig inget. Med ett bra rensgaller går det snabbt, om bara bären är torra. Därför är det smart att inte plocka i så stora hinkar att bären på botten blir mosade och blöta. Och framförallt inte plocka blåbär i regn. Hu vilken mardröm att försöka få bären rena från allt bös.

Ulf var usel på att rensa. Men tack och lov var han väldigt behjälplig i ätandet.

När jag var i tonåren plockade jag bär och sålde till bäruppköpare. Då var jag som besatt och plockade dagar i sträck. Nu är det snarare många, korta plockpass som gäller. Det är mer kompatibelt med små barn.

När vi rensat färdigt och jag druckit sjunde koppen kaffe, långpratat i telefon med syrran, vattnat blommor, rensat ogräs och vallat Ulf i trädgården. Då var det dags att börja tänka på middagen.

Det ekade rätt tomt i kylen så jag stoppade ner lillen i lådcykeln och hojade till Marstorp för att skörda lite till middagen.

Så otroligt fint och lummigt

Och här inne färdigställer vi just nu vårt nya kylrum där alla grönsaker kan ligga svalt i väntan på leverans.

Jag fick med mig kinakål, rödlök, rädisor, sockerärtor och kålrabbi. Sedan cyklade jag hem igen.

I brist på en riktig grind agerar två trädgårdsmöbler ett hinder för vår ettåriga utbrytarkung.

Det är så härligt när naturen och odlingarna börjar ge tillbaka efter en arbetsam vår och sommar.

Att kunna skörda sitt eget gröna känns snudd på högtidligt och faktiskt smått overkligt också.

Min fina lilla veranda som blir stekhet solig dagar.

Ulf som bistert stod vakt på bron.

Jag satte genast igång med middagen. Hackade först en massa grönt.

Kinakål är en favorit för Ulf. De vita stavarna är så mjälla och goda att tugga på.

Middagstips från vårt växthus!

Så stekte jag grönsakerna och därefter nudlar i olja. Sedan tillsatte jag en sås gjord på fisksås, ostronsås, japansk soja, färsk riven ingefära, vitlök och sriracha. Plus massa lime. GOTT!

Efter maten la jag Ulf för då hade klockan hunnit bli sju och han klippte mest med ögonen.

Och så fort han somnat hade jag och Jakob – overkligt nog -en tidig ledig kväll. När ingen unge ville oss någonting och inga plikter kallade. Och vi hann klämma flera avsnitt av The Wire. Underbart!

Och det var den onsdagen det.