Kollar du instagram mycket nu pÄ sommaren? Jag kollar ganska lite men postar desto mer. Vissa dagar. Som idag dÄ det rasslade till och jag postade en hel radda stories. Men sedan kan det vara stiltje i flera dagar. Ebb och flod.

Har du inte sett min dag i rörliga filmer pÄ instastories sÄ kommer den i alla fall hÀr!

Jag vÀcktes tidigt imorse av Ulf. Och eftersom jag vid glipan i rullgardinen sÄg att det var sol steg jag upp med honom pÄ en gÄng. Det Àr sÄ lugnt hÀr hemma just nu för storbarnen Àr med farmor i skÀrgÄrden hela veckan.

Gillar ljuset i mat- och vardagsrum tidiga mornar. BĂ„da badar i solsken.

Jag drack kaffe, lÀste dagstidningen och servade Ulf med prickig korv som han Àlskar.

PÄ köksbordet just nu stÄr denna magiska fÀrgkombination av slingerkrasse i en gammal turkos vas. FÀrgerna vibrerar ihop!

Efter en stadig frukost satte jag Smulf i bÀrselen och sÄ gick vi upp i skogen bakom huset. Hej hej lilla gÄrd.

Vi gick och gick för att plocka blÄbÀr.

Finns sÄ otroligt mycket bÀr den hÀr tiden att det Àr en fröjd att plocka. Och smÄglinet placerade jag bara i en tuva dÀr han kunde sitta och Àta bÀr i lugn och ro.

Efter en timme gick vi hem igen.

Och medan Uffe sov förmiddag lÄg jag pÄ en filt i solen och tittade pÄ molnen som gled förbi. SÄdÀr som jag gjorde nÀr jag var liten men knappt kommit ihÄg att göra en enda gÄng hittills i sommar. Lillen lÄngsov sÄ jag fick ligga och dega i tvÄ timmar och det var bland det lyxigaste jag upplevt den hÀr sommaren.

Men nÀr han vaknade var det dags att rensa bÀr. Det gör jag utomhus eftersom blÄbÀr ger hemska flÀckar och bÀren sÄ lÀtt rullar ivÀg pÄ ett slÀtt köksgolv.

Jag plockar alltid bÀr med en plockare. Det gÄr snabbt att plocka men istÀllet fÄr man ju rensa mer. Men det gör mig inget. Med ett bra rensgaller gÄr det snabbt, om bara bÀren Àr torra. DÀrför Àr det smart att inte plocka i sÄ stora hinkar att bÀren pÄ botten blir mosade och blöta. Och framförallt inte plocka blÄbÀr i regn. Hu vilken mardröm att försöka fÄ bÀren rena frÄn allt bös.

Ulf var usel pÄ att rensa. Men tack och lov var han vÀldigt behjÀlplig i Àtandet.

NÀr jag var i tonÄren plockade jag bÀr och sÄlde till bÀruppköpare. DÄ var jag som besatt och plockade dagar i strÀck. Nu Àr det snarare mÄnga, korta plockpass som gÀller. Det Àr mer kompatibelt med smÄ barn.

NÀr vi rensat fÀrdigt och jag druckit sjunde koppen kaffe, lÄngpratat i telefon med syrran, vattnat blommor, rensat ogrÀs och vallat Ulf i trÀdgÄrden. DÄ var det dags att börja tÀnka pÄ middagen.

Det ekade rÀtt tomt i kylen sÄ jag stoppade ner lillen i lÄdcykeln och hojade till Marstorp för att skörda lite till middagen.

SĂ„ otroligt fint och lummigt

Och hÀr inne fÀrdigstÀller vi just nu vÄrt nya kylrum dÀr alla grönsaker kan ligga svalt i vÀntan pÄ leverans.

Jag fick med mig kinakÄl, rödlök, rÀdisor, sockerÀrtor och kÄlrabbi. Sedan cyklade jag hem igen.

I brist pÄ en riktig grind agerar tvÄ trÀdgÄrdsmöbler ett hinder för vÄr ettÄriga utbrytarkung.

Det Àr sÄ hÀrligt nÀr naturen och odlingarna börjar ge tillbaka efter en arbetsam vÄr och sommar.

Att kunna skörda sitt eget gröna kÀnns snudd pÄ högtidligt och faktiskt smÄtt overkligt ocksÄ.

Min fina lilla veranda som blir stekhet solig dagar.

Ulf som bistert stod vakt pÄ bron.

Jag satte genast igÄng med middagen. Hackade först en massa grönt.

KinakÄl Àr en favorit för Ulf. De vita stavarna Àr sÄ mjÀlla och goda att tugga pÄ.

Middagstips frÄn vÄrt vÀxthus!

SÄ stekte jag grönsakerna och dÀrefter nudlar i olja. Sedan tillsatte jag en sÄs gjord pÄ fisksÄs, ostronsÄs, japansk soja, fÀrsk riven ingefÀra, vitlök och sriracha. Plus massa lime. GOTT!

Efter maten la jag Ulf för dÄ hade klockan hunnit bli sju och han klippte mest med ögonen.

Och sĂ„ fort han somnat hade jag och Jakob – overkligt nog -en tidig ledig kvĂ€ll. NĂ€r ingen unge ville oss nĂ„gonting och inga plikter kallade. Och vi hann klĂ€mma flera avsnitt av The Wire. Underbart!

Och det var den onsdagen det.