Nu är det en vecka tills storbarnen börjar skolan. Och ungefär två veckor tills inskolningen av Ulf sätter fart. Så ännu är det mycket sommar kvar för mig. Men det är klart att jag ändå börjar tänka på refrängen. Vilken sommar vi har haft tillsammans som familj! Det har varit den första rimliga sommaren på länge. Äntligen har vi kunnat ha anställda i jordbruket så att Jakob i alla fall inte jobbar mer än heltid under sommaren. Men det är ändå lite utmanande att ha huvudansvaret för alla tre barn och se till att de får en vettig sommar. Samtidigt som jag själv också måste hitta tiden att jobba lite. Men det har gått bra. Jag känner mig faktiskt riktigt stolt över mig själv.

Jag har gjort mycket härligt med pojkarna. Och jag är så glad för varje ansträngning. Att jag dragit med mig dem på utflykter, till badplatser. Köpt glass och hälsat på kompisar och släktingar. Vi har vuxit. De har fått ta mer ansvar, vara duktigare. Lovat att inte tjafsa och strula utan hjälpa till med Ulf. Och jag har fått njuta av att se dem tillsammans. De leker så fint, har så roligt ihop. Och Ulf är kittet som håller allting samman. Hela familjens hopplöst gulliga och fruktansvärt jobbiga maskot.

Jag har totalt tappat mina bra vanor under sommaren. Som att gå mycket och äta vettigt. Jag var sjuk i sex veckor (nej inte corona visade det sig) men ändå. Förkyld med någon skit i lungorna. Jag känner mig som en stor trött blobb i kroppen men jag försöker vara snäll mot mig själv. Det viktigaste den här sommaren var inte min egen hälsosatsning. Det viktigaste var att göra sommaren vilsam och rolig för mina barn. Nu när de så småningom börjar skolan och Ulf äntligen förskola så kommer min tid att tänka på hälsan och goda vanor. Allt i sin tid. Allt med måtta. Jag ska blogga mer om det vid tillfälle.

Det vackra augustivädret verkar fortsätta fram tills sommarlovet tar slut och jag fångar varje dag. Ikväll genom ett dopp med storbarnen och en vän. Nu ska Jakob lägga ungarna och jag svänga ihop en pajdeg till morgondagens kräftskiva – då jag äntligen får återse min bästis Elina efter en himla lång sommar utan varandra. Finns fördelar med augusti. Många.