I helgen hade vi kräftskiva i trädgården tillsammans med våra vänner Elina och Joel och deras tre barn.

I ärlighetens namn är det ingen förutom jag och Elina som är sådär väldigt förtjust i kräftor. Så jag fixade många goda tillbehör.

Jag satsade på en dukning i grönt porslin med inslag av rött i form av rutiga dukar

Gjorde en bukett av röda pelargoner, rosor, slingerkrasse och orangea omogna rönnbär på kvist. Till det en stor aprikos dahlia, några kvistar häggmispel med svarta bär och så lite grönt flor från jättedaggkåpa.

Jag hade lagat en tomatpaj som var himla god

Vispade ihop aioli och gjorde den GODASTE broccolisallad man kan tänka sig. (Förlåt om jag låter självgod eller så). Vill ni ha receptet på allt?

Så otroligt vackert med den gula dillen mot de röda kräftorna och det turkosgröna fatet. Färger som fullständigt vibrerar tillsammans.

En karaff melonslush med indian tonic, lime och mynta. Och en karaff med bubbelvatten, frysta jordgubbar och lättdryck på ananas och passionsfrukt. Dundergott!

Så otroligt mysigt att få träffas igen efter en hel sommar ifrån varandra

Både småbarn och hundvalpar hade hunnit växa på sig.

Plus storbarnen såklart. Som Folke – som klippt sig och blivit tre år äldre i ett slag.

Jag åt tills jag blev grön i synen

Och vi hade mängder av bröd och prinskorvar (!) på buffén så att även barnen fick något de älskar.

När det blev svalt flyttade vi in på verandan för efterrätt.

Gulliga Labradoodeln Flora som föresten är syster till Ponjo som var här tidigare i somras och hälsade på.

Jag dukade med loppisfynd och fortsatte på det gröna temat

Efterrätten var en mandeltårta med chokladfyllning.

God och mäktig så in i bomben. När fyra vuxna och fem barn ätit sig mätta fanns fortfarande halva tårtan kvar.

Och medan barnen hade filmmys inomhus satt vi här ute och såg det skymma tills det var fullkomlig natt.

Svårslaget trevlig kräftskiva!