Jag är så lättad att få börja återvända till våra fina rutiner igen efter ledigheten. Vi fick till det så bra den här våren med alltifrån söndagstvagning av barn, måndagsläsning av läxan, fredagsmys och lördagsutflykter i naturen. Och så storhandling en gång i veckan efter en standardiserad inköpslista. Vi fick till det så bra – ändå var jag spyless på allt det inrutade lagom till sommarlovet. Men nu efter tio veckors paus drömmer jag om att få återgå till rutinerna. Jag ÄLSKAR vår vardag tillsammans.

Jag njuter så av att cykla och lämna barnen på skola, förskoleklass och snart också förskola. Vi hade så mysigt när vi cyklade ihop i våras och nu börjar det om. Skillnaden mot för då är att nu kommer jag komma hem till ett tyst, tomt och ganska städat hus. Som så förblir tills barnen är tillbaka igen. Det känns obeskrivligt härligt.

Jag längtar efter att ostörd kunna ta ett jobbsamtal, svara på ett mail, kunna vara lite rask och ta saker på uppstuds. Något jag inte kunnat göra sedan hösten 2018 – innan graviditeten gjorde mig för sjuklig och svag.

Jag längtar efter att kunna motionera på dagtid. Jag ska ta korta lunchraster och istället gå ut och röra på mig en sväng.

Jag är så glad över att fredagen fått tillbaka sin glans. Med fredagsmys i soffan efter en lång, intensiv vecka.

Jag längtar också efter alla lediga helger och mysiga utflykter som ligger framför oss i september och oktober. Bästa sättet att hantera något roligt som tar slut är att plantera något roligt som kan få ta vid.

Jag är lättad över att slippa semestervikarier i radio och morgontidning. Vill höra och läsa mina gamla vanliga favoriter igen – inte störa mig på inhoppare.

Och som jag njuter av att mina bästa poddar är tillbaka efter sommaruppehållet. Poddar som tar sommarsemester är en kvalitetsgaranti – de kommer alltid tillbaka med så bra, hög energi. Även om det känns surt att vara utan dem under sommaren.