
Bra råvaror är en sådan lyx eftersom även det enklaste blir delikat. Lite smör och salt bara för att framhäva allt det goda. Jag hämtade det här från Marstorp idag och det fick bli lunchmat. Surdegsbröd från Kulturbageriet (vi säljer ju deras fina brödkassar till alla våra grönsaksprenumeranter som vill ha) och så lite färskt grönt av olika slag. Adderade gårdsägg i vackra färger som jag hade hemma sedan tidigare.

Och detta blev alltså dagens enkla lunch. Jag ansade och stekte bönorna i lite smör och olja, saltade och tillsatte sedan vitlök som just precis fick färg. Avslutningsvis lät jag några blad salvia friteras i oljan i pannan så att de blev krispiga och gick att strössla över.

I den heta gjutjärnspannans eftervärme knäckte jag sedan ner ett ägg som fick stå tills gulan var krämig men vitan stannat. Jag la upp allt på en tallrik och skar sedan några skivor surdegsbröd. Hällde upp en rejäl pöl med god olivolja och salt att doppa brödet i. Och sedan åt jag och njöt. Fy farao så gott!
Med bra råvaror alltså. Då behöver man inte krångla till det.
7 svar
Härligt Clara!
Finns ju en bok som heter nåt med att ett stekt ägg är också middag.
Även om det här va lunch, men hade väl lika gärna kunna vara middagsmat.
Själv tycker jag det är så härligt att göra enkla, goda och nyttiga måltider.
Middag kan vara stekt ägg, ostbitar, en hög med spenatblad och svenskt havreris. Så gott och lättlagat och nyttigheten är ju 100% dessutom 🙂
Gillar småplockmat. Att blanda olika grejer man gillar, både frukt o grönt och koka makaroner till. Och göra något gott fruktvatten till.
Ja, Siri Barjes kokbok. Har ett annan namn nu, något med gröna gourmander kanske? Hursom, rekommenderar den. Det behöver inte alltid vara så krångligt!
Det låter verkligen underbart gott! Blir så sugen på att börja odla grönsaker. Jag kan inte säga att jag inte har tid för det har jag. Jag prioriterar annat bara…..
Mmm nom! ♥
Vaxbönor stekta i smör med vitlök och en skvätt japansk soya – kan äta det som snacks. Oerhört mumsigt!
Här såg det gott och friskt ut nom nom
Jag odlar störbönor i år, och de blev jättegoda, men jag vågar inte äta dem igen för fick så himla ont i magen i flera dagar! Som av dunderhonung. Brukar aldrig få problem av bönor annars, har jag gjort något fel och fått monsterbönor?