Bra råvaror är en sådan lyx eftersom även det enklaste blir delikat. Lite smör och salt bara för att framhäva allt det goda. Jag hämtade det här från Marstorp idag och det fick bli lunchmat. Surdegsbröd från Kulturbageriet (vi säljer ju deras fina brödkassar till alla våra grönsaksprenumeranter som vill ha) och så lite färskt grönt av olika slag. Adderade gårdsägg i vackra färger som jag hade hemma sedan tidigare.

Och detta blev alltså dagens enkla lunch. Jag ansade och stekte bönorna i lite smör och olja, saltade och tillsatte sedan vitlök som just precis fick färg. Avslutningsvis lät jag några blad salvia friteras i oljan i pannan så att de blev krispiga och gick att strössla över.

I den heta gjutjärnspannans eftervärme knäckte jag sedan ner ett ägg som fick stå tills gulan var krämig men vitan stannat. Jag la upp allt på en tallrik och skar sedan några skivor surdegsbröd. Hällde upp en rejäl pöl med god olivolja och salt att doppa brödet i. Och sedan åt jag och njöt. Fy farao så gott!

Med bra råvaror alltså. Då behöver man inte krångla till det.