Välkommen September. Med dina långa skuggor och svala sol. Jag plockar girigt luktärter från stänglarna och höstflox i stora famnar. Somligt i trädgården sjunger på sista versen. Annat är som vackrast. Maffigast just nu.

Välkommen September. Med övermogna blåbär och första frostknäppen som mildrar beskan på så väl rönnbär som aronia. Jag plockar fulla fickorna innan fåglarna tar rätt på allting. När jag hämtar morgontidningen är tofflorna blöta av dagg.

Välkommen Rotssakstid. När gurkan nästan frusit bort och kryddorna skördas och hängs under taket. Det doftar oregano i hela köket och salvia i tunga pustar när jag drar förbi. Jag lägger in kålrabbi, vattlingon och tar fram och kokar sylt på alla fjolårsbär.

Välkommen Ullstrumpetid. Jag letar rätt på fingervantar och pannband och kängorna med knyt. Bäddar med filt om kvällarna. Skjuter igen sovrumsfönstret till en tunn springa. Mörkret utanför fönstret är en vilsam omväxling.

Välkommen Höst. Sommaren var lång och fin men nu öppnar jag famnen för dig. Utan förbehåll.