Jädrar i min lilla låda vad jag varit glad idag. För att min kära syster skulle komma på lunch. Hon är här uppe och jobbar några dagar och bor hos farsan och att kunna ses sådär lite spontant några timmar är en obeskrivlig lyx när man annars bor hundra mil ifrån varandra. Tänk om man hade sin syster på närmare håll och kunde hänga en stund varje vecka?

Nå, ingen idé att hänga läpp för sakernas tillstånd. Jag är bara MEGAGLAD att vi kunde ses nu.

Jag plockade in en stor bukett luktärtor.

Och lagade sånt jag vet min syster älskar: sallad. Allt på den här tallriken är odlat på gården. Okej inte brödet men det är i alla fall hembakat. Gjorde mitt bästa bröd, smörstekte purpurbönor och serverade den sinnessjukt goda broccolisalladen.

Och bjöd på nykokt immig rabarber- och jordgubbssaft..

Barnen var otroligt peppade och glada över att moster dök upp sådär hux flux. Med godis och varsitt nytt gosedjur till dem. Såklart saknade de sina kusiner – men det är nog roligt att ha henne bara som moster ibland. Det blir ju inte samma sak när kusinerna är med. Och jag känner likadant när jag ibland hälsar på ensam i Annas familj. Då njuter jag av att lägga fokus på mina systerdöttrar ett tag och inte känna mig splittrad mellan mina egna barn.

Glasögonbröd

Och purpurärtor som är lila när de är råa och blir gröna när man fräst dem en stund.

Anna var vrålsnygg som vanligt i en mix av billiga, loppade grejer och coola märkesplagg.

Ulf bjöd moster Lady Diana på morotsmuffins

Medan vi lapade eftermiddagssol i trädgården.

Och innan Anna åkte igen fick hon plocka sig en rejäl bukett i trädgården, hämta grönsaker på åkern och byta loppisfynd med mig…

Vi håller ständigt utkik efter sånt som den andra kan gilla. Jag fick nu en lampa i mint condition levererad av Anna och hon fick två fruktskålar och en karaff från mig. Smaken är som röven klöven.

Sedan badade Folke vattenspridare och jag insåg att han nog är pigg så det räcker för att gå till skolan igen imorgon.

Med tårar i ögonen sa vi hejdå tre timmar senare. Och vilka underbara tre timmar vi fick!