Den här första “riktiga” arbetsveckan för terminen blev inte alls som jag trott. Alla tre barn har varit hemma sjuka och allt har fått gå på halvfart. Det är okej. Man får försöka att inte stressa upp sig. Men gudinåderskatider som jag är övervänt och längtar efter lite ensamtid hemma om vardagarna. Och lite svårt är det ju att trassla med vabb för två egenföretagare. Varken grönsaksprenumeranter eller bloggannonsörer har tid att vänta på friskare barn.

Idag ska i alla fall de tillfrisknade storbarnen till farmor och sova över. Det blir bra för samtliga inblandade eftersom en vecka hemma är en lång, tråkig tid i ett barns liv. Minns när jag själv var sjuk så länge som liten. Det kändes som att vara borta ett sommarlov. Men jag minns också hur mysigt det var att ligga febrig i mamma och pappas säng och bli trugad med milkshake av mamma.

De senaste två dagarna har det kommit höst i luften här i Västerbotten. Det har regnat ordentligt för första gången på flera veckor och kvällarna skymmer allt tidigare. Inte mig emot. Jag har svårt att säga hejdå till saker. Men när avslutet väl är ett fullbordat faktum har jag inga problem med att hojta hej till det nya. Nu omfamnar jag hösten med raggsockar, te och Gilmore Girls. Men bara de bästa avsnitten när Jess är med.

Ha en fin lördag allesammans! Och tack för alla kommentarer på de två senaste inläggen. Jag har läst varenda en men inte hunnit börja svara ännu. Men ni är ju otroliga.