Det kom en kartong full med pepparkaksburkar till mig och ni må tro att jag slet upp förpackningen. Jag äter ju gladeligen peppisar året om (att doppa i te är godast). Men i lådan fanns inte några vanliga pepparkakor utan Årets Pepparkaksnyhet från Gille.

Förra året lanserade Gille de små byggsatserna med Gille Mini Pepparkakshus på burk som blev en succé. Både runtom i stugorna och hemma hos oss. Jag köpte flera förpackningar så att barnen fick pyssla loss. Perfekt storlek för ett barn att ha tålamod att dekorera. Och nu? Nu släpps också pepparkaksfigurer så att man verkligen kan bygga och dekorera sitt egna pepparkakeland. Så glad att jag här på bloggen får testa dem först av alla!

Pepparkaksgubbar i september, tänker ni? Nja, det dröjer kanske ett litet tag tills de kommer i butik. Och jag ska vänta tills jul med att skapa mitt pepparkakeland såklart. Men jag kunde inte låta bli att bara provdekorera liiitegrann eftersom det här är rent terapiarbete för mig.

Och för att det i paketet också låg massa kristyr i olika färger, samt strössel och baking glue från Dr Oetker. De har ett stort sortiment av dekorationsgrejer men jag vill också slå ett slag för deras Baking Glue. Det är toppen att montera ihop pepparkakshus med. Du stoppar bara ner tuben i riktigt hett vatten ett tag innan den ska användas. Sedan limmar du ihop gavlarna. Garanterat fritt från brännsår.

Mina barn flockades kring försändelsen och fick alla välja några figurer att dekorera. Perfekt syssla när man är lite hängig och hemma från skolan men ändå vill göra något kul.

Stor koncentration i pepparkaksverkstaden

Det fina med Gille är att deras pepparkakor bakas på svensk rapsolja (palmolja i pepparkakor är såklart ett stort NEJ för mig). Gilles pepparkaksfigurer bygger på deras klassiska recept som har vunnit många smaktester. Deras blå pepparkakeburk innehåller byggsatser till totalt 13 figurer (snögubbe, tomtegubbe, tomtegumma och julgran) och precis som husen har alla figurerna utom granarna hål längst upp så att du kan hänga dem i julgranen, i ett fönster eller var du nu vill ha dem.

Vecka 37 släpps pepparkaksfigurerna i butik. Och nu vet i alla fall jag vad jag ska göra till jul! Jag ska bygga ett helt litet pepparkakeland ovanpå vår skänk i vardagsrummet. Blir pirrig bara jag tänker på det.

Läs mer om produkterna på www.oetker.se och www.gille.se