I lördags åt jag och min kompis Elina surströmming och hunden Flora gjorde oss sällskap. Första tuggan av första klämman för säsongen är alltid otäckt god. Börjar darra i kroppen typ. Finns ju ingen annan smak som är i närheten av surströmming så det är speciellt varje höst jag begår premiär.

Vi satt på verandan och åt (praktiskt att kunna öppna och vädra ut stanken sedan) med kaminen på och tända ljus. Sånt otroligt jädra mys bara!

Jag dukade med gamla majolikatallrikar

Och testade Kallax Surströmming för första gången. Fick den med ett pressbud och var inte det minsta besviken. Så mycket god rom också.

Äter du surströmming? Man kan ju bli galen på sådana där utmaningar i sociala medier när folk ska testa surströmming och äter fisken direkt från burken. Hallå är ni koko i hela bollen? Det är som att jag skulle ha introducerat vitlök i maten för min skeptiska morfar – genom att ge honom tre klyftor att äta råa. Det är orimligt och felaktigt och den här tanten vill sätta ner foten mot sånt otyg.

Men vill du testa att äta surströmming på riktigt så har jag såklart en guide till det. Så att du kan lyckas på bästa sätt. För det är GOTT GOTT GOTT!

Morgonen efter vaknade vi till det här. Både Elinas hundvalp och min människovalp var ohemult morgonpigga. Så det var bara att stiga upp.

Inte mig emot när det är så här fint ute.

September känns så frisk, fuktig och fräsch efter fadda och överblommade augusti.

Sedan gick jag in och gjorde iordning frukost. Så härligt att få sitta och äta ostört (nåja) och hinna prata om allting och inget.

Juice, lufttorkad skinka, supergott knäckebröd och massa kaffe

Typiskt bra helg som fyllde på energidepåerna rejält.