Min syster Anna, mamma och jag

Oktober var länge min värsta månad. Månaden när det ska skramlas för alla cancerns offer och anhöriga. Hur viktigt det än är, är det inte alltid så lätt att vara just den där anhöriga vars eget liv är exemplet på hur skoningslös sjukdomen är.

Nu för tiden känns det lite lättare. Och jag vill på alla sätt jag kan bidra till den otroligt viktiga kampen mot cancer. Det är inte bara min familj som drabbats. Varje dag genomlider människor samma erfarenhet som vi gjorde.

Jag vet att cancerforskningen hela tiden går framåt och kanske hade min mamma levt om hon blivit sjuk idag? Jag vet också att ideella krafter, privatpersoners bidrag och insamlingar av olika slag är helt avgörande i vilka insatser som kan göras. Tyvärr är forskning mot cancer sorgligt underfinansierad. Cancerforskningen klarar sig inte utan bidrag och gåvor. Det är tillsammans vi kan skapa förändring!

Jag blir glad över företag som på olika sätt drar sitt strå till stacken under den rosa månaden. Som Lindex som den första helgen i oktober låter 10% av försäljningen gå till cancerforskningen. Under åren har Lindex tillsammans med sina kunder samlat in 14,8 miljoner euro så många bäckar små gör en stor skillnad. Skänk det du kan till höstens insamlingar mot cancer. Köp ett rosa band, swisha en slant. Och har du ändå planerat att göra något inköp av kläder – något stickat, klänningar eller underkläder. Passa på och köp det nu i helgen så gör det extra gott!