Nu är jag hemma. Med åtta liter lingon i väskan

Med två slajmhänder i present till storbarnen.

Och ett evighetslångt tålamod för ettåringen.

Nu är jag hemma. Med nio nätters ostörd sömn i bagaget

Timmar av ostört prat med min syster

Två färdiga illustrationer

Nu är jag hemma med minnet av en sen middag hos en granne. Med många salta tårar i soppan. Medan vi pratade om söner och mammor som dör för tidigt. Ett av de mest innerliga samtal jag upplevt.

Nu är jag hemma med min slarvigt hopslängda väska

Med en inköpslista till IKEA på sånt vi ska ta med nästa gång.

Med lunchen på hemvägen som en värme i kroppen. Stannade hos min faster och hennes man. Som jag saknat dem. Och den välbekanta synen av alla deras böcker, tavlor, instrument och fotografier. Clarté och Folket i bild på soffbordet. Tryggheten och det välbekanta. Jag och Anna vilade middag på deras säng och blev omstoppade med en filt. Som två barn. Fast stora.

Nu är jag hemma igen.