Jag är så glad för att snön är här. Barnen har så kul ute och allting har blivit så ljust igen! Ungarna leker snöbollskrig och har tagit fram skranan. Jag lurar på att ta fram sparkarna. Allt vore perfekt om bara inte…

….det var massa skörd kvar på åkern. Vi har faktiskt några veckor kvar av grönsaksleveranser. Och grönsakerna som står där nu tål visserligen minusgrader. Men det är ett litet helvete att skörda i djupsnö. Lider med Jakob och våra anställda som har de fått skotta sig fram till grönsakerna. Och sedan vattna undan snön och därefter skördat. Hu vale. Inte lätt att vara grönsaksbonde under dessa förhållanden. Förmodligen smälter all snö undan snart (snön som faller nu stannar sällan). Men det är ju NU vi måste skörda! Inte sen.

I trädgården står hinkarna jag planerat att fylla med lökväxter. Upp och ner i väntan på att få jord i sig. Återstår att se om det blir så milt att jag kan trycka ner några lökar alls i höst.

Bastun blir mer lockande för varje kall och gråmulen dag som går. Tänker banne mig börja basta också på vardagskvällar.

Idag är vi lite extra peppade och glada för att det är sista dagen vardagen innan läslovet och snart kommer min systers familj hit och hälsar på! Som jag längtat efter mina systerdöttrar jag inte träffat sedan i juli.

Vad ska du göra på höstlovet? Är ni lediga? Reser du bort eller blir du hemma? Jag önskar att det var lite mer som vanligt och jag kunde bjuda hem pappa och moster och kusin på en stor Allhelgonamiddag. Och hälsa på Jakobs mormor några dagar. Som vi alltid gör den här tiden. Men man får vara glad för det som fortfarande faktiskt går. Som att basta, åka skrana, träffa syskonbarnen och dega i soffan.