Min filosofi är att försöka göra vardagen så trevlig och härlig att jag inte ska behöva längta till helg. Inte alltid lätt. Men några saker som förbättrar chanserna är att behandla veckodagarna mer helglikt. Som att träffa vänner för ett matlag. I veckan var vi hemma hos Albin och Ulrika.

Vi har precis haft lammslakt på gården så det bjöds på sadel så mjäll att den helt föll isär.

Att bli bjuden på mat hos kompisar när man är trött och sliten är så otroligt trevligt. Längtar alltid hela tisdagen. Men även till de veckor det är vår tur att ordna. För då är det mysigt att få bjuda igen och skämma bort.

Bäst är alltid efter måltiden. När barnen försvinner iväg och spelar Minecraft, bygger lego eller drar ut på gården. Då flyttar vi över till vardagsrummet och skvallrar om vad som hänt senaste veckan och vad alla pysslat med. Nu har vi faktiskt fått sätta en stopptid vid halv nio på kvällarna. Annars kan det gärna dra ut till elvatiden. Trots att alla ska upp som vanligt dagen därpå.

Något som däremot inte har stopptid är syjuntan. En annan guldstund i veckan. Varannan vecka träffas vi fyra stycken och stickar, lagar och pratar.

I torsdags var vi hos Stina med Ulrika och Frida.

Jag hade bakat muffins och tagit med. Plus vindruvor och choklad.

Trevligt att gå iväg i kvällsmörkret till en vän med en påse garnnystan och trasiga kläder under armen. Surra bort några timmar och samtidigt få lite nyttigt ur händerna. Här tenderar det dock att dra ut på tiden. Sent.

Men när jag träffar vänner så här på vardagarna. Då tas pressen bort från helgerna. Allt måste inte hända då. Allt socialt umgänge måste inte bli av på fredag- och lördagskvällarna. Även vardagen kan vara någonting värt att längta till.