Nu har jag startat med vinterpyntandet här hemma. Kan inte hålla mig längre! Jag började med att plocka fram mina fina vintriga gardiner.

Sedan la jag fönsterlav mellan inner- och ytterfönster. Håller imma borta och är så otroligt vackert.

Har fyllt krus och karaffer med enris och tallris som står länge utan att barra…

Dessutom doftar det så gott!

I helgen ska jag ta rätt på massa kål och kålrot som vi odlat, för att börja så smått med julmaten. Det är vi som ordnar jul i år och då är det skönt att vara ute i riktigt god tid så att det inte blir någon hets längre fram. Ska fixa rödkål, brunkål och stuvad grönkål. Allt sånt lämpar sig ju väl att frysa! Sedan ska jag göra några kålrotslådor som också kan få stå på vänt i frysboxen fram till jul….

Att jag tycker om alla små bestyr som hör julen till är knappast någon hemlighet. Och varje år adderar jag någon mer tradition till firandet och förberedelserna. Kanske får jag lugna mig till slut? Men ännu har jag inte känt det behovet. Men fråga helst inte min familj om saken. Erhm…

Har påbörjat en julklappslista också. Vi ger väldigt lite till de vuxna kring jul men några små saker vill jag ändå ordna till de som hjälper oss med stort och smått!

Barnen har börjat prata om sina önskelistor också och det gulligaste jag vet är att höra deras knasiga och roliga och märkliga önskningar.

Själv önskar jag mig mest en fin Fjällrävenryggsäck till alla vinterns utflykter. Samt ett par bra byxor som jag kan ha vid dessa tillfällen. Har just nu ett par täckbyxor jag ärvt. I strl 52 med uttöjda hängslen. Behöver jag tillägga att de hänger rätt rejält i röven? Nej jag trodde väl inte det…

Nu ska jag skynda mig att gå och sova efter en vecka där jag snittat fem timmars nattsömn och mest varit yr av trötthet. Att det är fredag imorgon känns som världens present!