Det blev en så märklig december i år. Just nu skulle jag egentligen gått in i min lugnaste period. Inga fler samarbeten, inget extra jobb utöver bloggen. Bara lugn, njut och mys. Men förra tisdagen fick vi samtalet med den här fantastiska förfrågan om att sända sex avsnitt av Susannes Skafferi. I SVT 1 mellan 9.45 – 11.15 på morgonen. Den lite udda sändningstiden är för att det här programmet är tänkt att vara sällskapsteve till alla som arbetar hemma eller sitter isolerade i karantän.

Och fast det här är det mest arbetsintensiva jag gjort på länge så är jag BARA tacksam och lycklig. För vet ni? Det känns så meningsfullt att få vara med och bjuda på en stunds sällskap under en period som är jobbig för så många. Och det har ju blivit en sån succé! Superfina tittarsiffror, enormt engagemang från alla tittare som skickar in bilder, hälsningar och tips till mig och Susanne i direktsändning. Jag känner att jag är på precis den plats där jag vill vara just nu. Och varje morgon strax innan sex när jag kör in för att förbereda mig – ja då ber jag en tacksamhetsbön.

Det var så länge sedan jag fick jobba i ett team så här under en period av flera veckor. Och förutom Susanne så ingår några pärlor från tidigare tv-jobb jag gjort. Som Caroline som gör smink och hår och Tomas som filmar. Och så här ser det ut bakom kulisserna. Anton och Tomas sköter kamerorna. Föredömligt iklädda munskydd. Vi har också en stor skärm framför oss där vi ser tittarchatten och alla inskickade bilder. I rummet bredvid sitter Moa som är producent, plus Christoffer, Sofia och Håkan som sköter tekniken. Och så har vi Julia och Ida som hjälper oss att plocka iordning, göra inköp och förbereda för varje sändning.

Susanne lagar mat och jag pysslar och tillsammans svarar vi på tittarfrågor och delar med oss av bilder och hälsningar. Och har bara SÅ otroligt kul! Särskilt när jag gjorde den här kransen och råkade limma fast den stenhårt i bordsskivan. Ojoj. Det är sånt som händer när man kör live.

Massa god och enkel julmat är det också och det bästa är att jag får glufsa i mig och smaka allt!

Här är jag direkt efter sändning när jag kollar DMs på instagram från alla glada som hängt med oss.

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad denna december. Trots omständigheterna.

Här hittar ni alla avsnitt! De går att se över hela världen dessutom. Perfekt för alla jullängtande utlandssvenskar.