Här kommer de tretton inlägg som fick er att engagera er och kommentera lite extra året som gick. Tack för att ni läst, skrivit och hängt med här under 2020. Hoppas ni vill bli kvar ett år till med mig!

13) Jag unnar dig hela upplevelsen 112 kommentarer

En text jag skrev som en reaktion på en kommentar jag fick från en ofrivilligt barnlös som tyckte att jag var otacksam som oroade mig för en sommar själv med barnen. Tycker själv att det här är en av de bättre inlägg jag skrev förra året.

12. Era alternativa karriärdrömmar 115 kommentarer

Ni skrev om era alternativa karriärdrömmar som svar på mina alternativa karriärdrömmar. Och här sammanställde jag några av dem vilket blev en riktig kommentarsfest.

11. Projekt Bli Fullvuxen 120 kommentarer

Ett projekt jag håller på med gällande mig själv – det är något jag kallar Projekt Bli Fullvuxen. Tydligen var vi många som kände ett behov av att bli fulvuxna. Lovar att skriva mer om det här.

10. Nyårslöftet 130 kommentarer

Ett öppenhjärtigt inlägg om min urdåliga hälsa, smärta, oro och allt jag burit på och ville bli av med under 2019.

9. Städa städa varje fredag 137 kommentarer

Mitt inlägg om städrutiner väckte er läsare och fick er att skriva långa och intressanta inlägg om hur just NI städar hemma. Sjukt att det här kan vara så intressant? Men det är det ju verkligen!

8. Hur ser ditt fredagsmys ut 140 kommentarer

Ja, hur ser mitt ut? Och ditt? Helt klart riktigt rafflande läsning!

7. Jag ska alltid veta var jag kommer ifrån 143 kommentarer

Ett inlägg jag skrev i frustration över sakernas tillstånd i samhället – men även över den totala brist på klassanalys som jag ser i bloggvärlden bland i övrigt otroligt vettiga influenser.

6. Alternativa karriärdrömmar 146 kommentarer

När jag skrev om mina alternativa karriärdrömmar vaknade också era. Undrar om pandemin fått folk att omvärdera sina yrkesdrömmar åt något håll? Kommit till nya insikter?

5. Grubblerier om en lång sommar med barn 160 kommentarer

Vi var många som grubblade och gruvade oss inför sommarlovet med barnen. Det gick över förväntan för mig tillslut. Men fy vad skönt det var när alla började igen till hösten!

4. Att viska är den nya manspreaden 174 kommentarer

Vilket liv det blev i säsongspremiären av En Underbar Pod. Hade jag godkänt alla kommentarer hade det här by far varit det mest kommenterade inlägget. För som det rasades från alla håll. Men som publicist har jag ett ansvar för vad som skrivs på mina plattformar. Om alla inblandade. Så efter att massa människor fått komma till tals med alla möjliga vinklingar och tolkningar bestämde jag att det var bra så. Att det sedan rasades vidare på andra håll får de personerna ha på sitt ansvar.

Vad jag lärde mig? Jo att jag är glad att jag redan för många år sedan insåg att kommentarsfältet inte är någonting utanför bloggen som kan få bölja fritt utan min inblandning. Att jag har ett ansvar jag inte kan frånsäga mig. Och att det faktum att jag är en av få influencers som förhandsmodererar mina kommentarer i slutändan också bidragit till att jag har ett så sjukt bra, vettigt och aktivt kommentarsfält. Just den tråkiga tonen i kommentarsfältet var ju en av sakerna som ni klagade på under bloggutvärderingen 2017.

Det är tvärtemot vad folk tror en obekväm roll att ta när man som influencer väljer att förhandsmoderera. Folk blir rasande när de någon gång inte släpps igenom och jag måste ju alltid kunna motivera varför. Och ibland gör jag ju fel bedömning. Men i slutändan blir helheten bättre. Det tycker jag att mängden, tonen och kvalitén på kommentarerna på bloggen är bevis för.

3. Ställ din fråga om odling och trädgård 181 kommentarer

Ni ställde frågor och jag svarade efter bästa förmåga! Som vanligt var ni svinbjussiga och svarade på varandras spörsmål också. Bästa läsarna!

2. Lördagsbesstyr och stiff upper lip 232 kommentarer

Ett inlägg jag skrev alldeles i början av pandemin. Som känns ungefär lika aktuellt idag. Men liksom läskigt nu när man hunnit se mer hur det blev.

  1. Vad ska vi skaffa för hund 278 kommentarer

Föga förvånande hade alla hade en åsikt när jag frågade om hundråd. Och så många roliga och kloka infallsvinklar ni bjöd på. Och när jag och Jakob läst allting noga och funderat så landade vi ändå i att det var en border collie vi behövde – och faktiskt inte skulle nöja oss med mindre. Och se var vi är idag 😉