Januari är en perfekt tid för att fantisera om sin drömmars trägård på. Det är nämligen omöjligt att sätta några planer i verket så istället kan man bara drömma fritt och ohämmat och allt är möjligt i tankarna.

Och även om jag ännu inte känner den minsta lilla lust för trädgårdsarbete (känns som att det typ var förra veckan som vårt jordbruk tog paus för vintern) så gillar jag att fantisera om hur fin en trädgård kan vara.

På mitt instagramkonto Underbaraboning samlar jag inte bara instagrams vackraste hem – utan också trädgårdar. Här är några bilder på trädgårdar och uteplatser som jag helt kravlöst dagdrömmer om den här tiden på året.

@marielundskan

Och min vanligaste dröm det är drömmen om en gammal gård med flera fina gårdshus på! Dit är vi sakta men säkert på väg. Så småningom kommer vi bygga en yogastudio, hönshus och gästhus på gården och det kommer skapa den där mysiga känslan som anas här – med huskroppar som tillsammans hägnar in och skärmar av gårdsplanen.

Och se så fint förresten – med vattentunna och skarpa gamla utkastare i plåt. Vill också ha en gammal vattentunna på gården men vågar inte med småbarn. Måste först tänka ut något slags drunkningsskydd i den.

@majarebeckalarsson

Den här bilden med sommarblommor i överflöd och den underbara färgkombinationen orange, lila och gul gör mig så glad! För att inte tala om de skira spetsgardinerna på dörren. Skirt, sjavigt, stökigt och andlöst vackert på precis rätt sätt.

@angadalen

Grus på gården är vanligt i södra Sverige men inte alls här i norr. Vet att många ifrågasatte vårt val men se hur vackert det är med grus. Inte minst framträder rabatterna så fint på den grusade ytan.

@vattenakaregarden

Det här är den finaste snickarglädje jag vet! Smala ribbor som i sin enkelhhet dekorerar en entré eller farstubro. Att dessutom låta den överväxas med vildvin, pipranka, humle, klematis eller annan lämplig klättrare. Det är så rackarns vackert!

@villa_brathult

Jag tänker på Pettson när jag ser den här innergården med plank, klätterros och cykelhjul. Och blir så nyfiken på att vad som döljer sig bakom den gröna dörren och fönstret som står på glänt.

@annafurbacken

Det ser alltid så lockande ut med ett stort träd på gården fullt med lyktor. Bara den lilla detaljen att det faktiskt aldrig blir mörkt här under den varma årstiden och lyktorna därmed helt saknar funktion. Men ni andra – ni kan låta er inspireras. Fy sjutton så mysigt alltså.

@hagafrida

Fridas trädgård är en prunkande dröm med tusen mysiga vinklar och vrår. Det vet jag eftersom jag besökte den i somras. Här finns ett inlägg om det! Läs och dåna.

@nordingarden

Sommartorpskänslan är total. En korgstol, ett gammalt symaskinsunderrede som bord och pelargoner bakom bubbliga rutor. Här vill man ju dricka sitt morgonkaffe och sedan duscha i en utedusch bakom ett snår med syren. Eller hur?!

@sallinggarden

I somras kom jag över en hel samling gamla humlesstörar. Jag hann aldrig påbörja det jag planerat med dem men i sommar ska det ske. Jag ska faktiskt använda störarna för att skärma av en uteplats som saknar tak och därför alltid känns lite för öppen och otrygg. Då kommer dessa väl till pass!

Humlestörar var förut en vanlig syn över hela landet. Alla som hade mark skulle odla humle för öltillverkning. Fullgjorde man inte sin plikt fick man böta!

Mormorstorp

Avslutar med den här bilden från användaren Mormorstorp. Bara för att det är så lockande att tänka på saftkalas i trämöbler. Med broderad sommarduk och trädgårdssbukett. Mums! Vilken målbild.