Det senaste Äret har jag funderat över bloggen och hur mycket tid den egentligen ska fÄ ta. Svaret Àr MYCKET MER! Av allt jag gör tycker jag nÀmligen att bloggen Àr roligast. Och ju mer kÀrlek och tid jag lÀgger pÄ den desto roligare och bÀttre blir det.

Min blogg finansieras ju av annonsintÀkter. Det Àr jag glad över eftersom annonser möjliggör att jag kan vara ambitiös kring bloggens innehÄll. Och jag har mÄnga roliga planer för bloggen de nÀrmsta Ären! Men för att kunna lÀgga mer tid pÄ bloggens innehÄll och vÄga tacka nej till andra jobb sÄ kommer jag nu pÄ prov att införa bannerannonser.

Jag kommer anvÀnda mig av nÄgot som kallas programatiska annonser. Det betyder att annonserna som visas Àr olika för alla som klickar in hÀr och att de baseras pÄ vad man surfat pÄ tidigare. Den hÀr typen av annonser finns redan pÄ i stort sett alla andra bloggar och pÄ tidningar som DN, Elle och Femina. SÄ det Àr egentligen inga konstigheter förutom att det Àr nytt för just min blogg.

Jag har dock valt att spĂ€rra företag som sysslar med bland annat nĂ€tcasinon, snabblĂ„n, bantning, skönhetsoperationer och alkohol. SĂ„ den typen av annonsörer ska inte synas hĂ€r. Men det finns tyvĂ€rr sĂ€tt som oseriösa företag kan lura annonssystemet pĂ„, sĂ„ att deras reklam smiter igenom. Det Ă€r inte vanligt men jag vill undvika det till varje pris. DĂ€rför ber jag dig som lĂ€ser – om du mot förmodan nĂ„gon gĂ„ng ser en sĂ„dan annons pĂ„ bloggen – lĂ€mna en kommentar om vilket företag det gĂ€ller. För dĂ„ kan jag snabbt som attan spĂ€rra deras annons.

Nu hÄller jag tummarna för att detta ska funka bra och att bannerannonseringen ska frigöra arbetstid som jag kan lÀgga pÄ den hÀr platsen som jag Àlskar!