Åh jag är så pirrig för i dagarna går min och Annakarins nya bokbebis till tryck. Det är ju några år sedan vår senaste nedkomst – men banne mig om inte det här blir vårt favoritbokbarn? Och favoritbarnbok! För det är nämligen det vi skapat tillsammans.

Annakarin och jag har sedan 2014 skrivit kunskapsböcker som tryckts i stora upplagor, översatts till flera språk och flitigt lånas ut på bibliotek. Och varje vecka kommer DMs på instagram från glada bagare och deras ännu gladare och stoltare föräldrar som vill visa vad barnen bakat! Blir lika lycklig varje gång. Att våra böcker inspirerar barn till att skapa och ta för sig i köket. Släppa paddan och datorn en stund och göra något praktiskt med händerna.

Så, med anledning av detta. Här kommer nu vår nya kunskapsbok för barn. TADAA:

Nu bakar vi. Är så stolt att jag typ vill lipa? Tycker den är fin som det finaste bakverk. Nu bakar vi innehåller 21 recept på kakor, bullar och fikabröd som barn kan klara av att baka på egen hand – eller med lite assistans från en vuxen. En maffig kakbok där varje recept och dess moment är tydligt illustrerat steg-för-steg. Så att även barn som inte riktigt knäckt läskoden kan använda dem. Och snart kan ni alla ta del av den.

För trots att fysisk signering i butik inte är möjlig vill jag och Annakarin gärna erbjuda signerade exemplar. Förhandsbeställer du boken här via Adlibris så kommer du få hem den signerad. Och så blir det en kanske en fin present till något barn i din närhet – eller till dig själv?

Förutom recept innehåller Nu bakar vi många fakta- och kunskapsinslag. Vi skriver om varifrån råvarorna kommer, hur man framställer dem och vilka ingredienser som passar till vad. På så sätt är Nu bakar vi en bok man kan växa och utvecklas med. Även för barn som redan bakar mycket och gillar att hänga i köket.

Illustratör är Frida Hammar (som ju ritat min bloggbanner och bloggdesign) och jag är glad att vi fått arbeta med en så färgstark och skicklig illustratör som verkligen satt en unik prägel på boken.

Jag hoppas SÅ att det här ska få bli en väldigt tummad, läst och nedkladdad bakbok i varje hem där den flyttar in. Och vill du säkra ett signerat exemplar – gör det via den här länken. Möjligheten gäller bara under begränsad tid och i ett begränsat antal.