Sällan har jag längtat mer efter påsken än i år. Jag har sneglat på gula påskliljor och lila penséer i veckor och är så lycklig över att äntligen få fylla mitt hem med soliga, glada färger.

Kombinationen lila och gult ser man sällan annat än kring påsk. Dumt för det är ju så rasande tjusigt. Här har jag samplanterat olika färger på jordvivor i en låg gammal plåtlåda. Har aldrig sett sådana här förtjusande vivor med dubbla blommor tidigare så när jag hittade det på Blomsterlandet slog jag till direkt. Och det bruna trasslet i lådan är emballage från ett paket jag fick hem – jag sparade det då jag kände på mig att det skulle komma till användning i någon påskplantering!

Lila fransiga tulpaner är också så himla vackert – särskilt med de gula ståndarna och pistillen inuti.

På vedspisen i köket (som inte används nu när dagarna är så varma) har jag arrangerat ett helt litet påskbord. Det sprider väldoft i huset och gör mig glad varje gång jag passerar det. Bland annat plockade jag fram mina gamla loppade Uppsala Ekebyvaser i olika cremefärgade nyanser och fyllde med påskliljor, körsbärskvistar, tulpaner och annat vackert.

Jag tycker om björkris till påsk men är man allergisk mot björk är det ju otroligt fint att istället låta körsbärskvistar, äppelgrenar eller andra buskar från trädgården få komma in och slå ut.

Själv har jag inget körsbärsträd utan köpte dessa grenar i buntar från Blomsterlandet. Sedan hängde jag upp de vackra äggen som jag införskaffade från Blomsterlandet redan förra våren och som jag ser att de har i sortimentet i år igen. Jag brukar ju också hänga upp gamla handmålade ägg i mitt ris – men med en klåfingrig tvååring hemma är jag rädd att de lever farligt i år. Fjädrarna i riset kommer från en bekant som har många olika rashöns och som samlar ihop och säljer fjädrarna de tappat naturligt.

Påsktuppen Jussi och äggformat stearinljus

En ståtlig påsktupp har också fått flytta in här hemma. Liksom ett äggformat ljus som jag nog inte tänker tända utan som ska få fungera som en dekoration, båda finns att köpa hos Blomsterlandet.

Vaktelägg, vippor av olika sädesslag och ännu mer brunt trassel blev till ett litet fågelbo. I mitten ställde jag ner en kruka pärlhyacinter som blir till de sötaste vita pärlband när de slår ut.

Precis som till jul gillar jag att göra små blomsterarrangemang och pytsa ut runtom i huset. Fast nu gör jag det med påskliljor, pärlhyacinter och krokusar istället. Här har jag tryckt ner vita pärlhyacinter i en gul skål och återanvänt några gamla fjädervippor och ägg från tidigare år. Enkelt och vackert.

På vintern trängs mina krukväxter mest i fönstret men under det ljusa halvåret sätter jag blommor överallt. Även en bit inne i rummet trivs de bra tack vare ljusinsläppet. I en ampel ovanför vedspisen hänger en gul begonia (en ljuvlig tantblomma som även passar den utan gröna fingrar) och på hyllan i köket står en övervintrad novemberkaktus. Samt en sprillans ny påskkaktus!

Blomfärgen på påskkaktusen är helt otrolig – orangerosagul liksom. Den stora krukan köpte jag på Blomsterlandet förra våren (liknande finns här) och den mindre finns i sortimentet nu och heter Nomina

Och vore det inte en så kall och snörik vår här i Västerbotten hade jag definitivt gått ut i trädgården och gjort vackert med vårblommor. Så här såg det ut hemma hos oss vid påsk förra året.

Lyllos alla er som kan börja påta i trädgården redan nu och vårpiffa med frosttåliga lökväxter…

Och kom ihåg att spara alla era utblommade lökväxter. Så fort jorden blivit varm går det att plantera ut ruggarna med lökar. Alla lökar ni ser på den här bilden planterades ut i mina rabatter när de vissnat. Ser verkligen fram emot att välkomna dem i vår igen!

På Blomsterlandet finns allting du behöver för att skapa påskstämning och göra vårfint i hemmet och trädgården. Och vill du inte gå runt i butiken kan du göra en beställning på blomsterlandet.se och bara hämta ut den utanför butiken! Och vill du inspireras lite extra – ta en titt i deras lokala reklamblad mer erbjudanden för just den ort du bor närmast.