Åh vad härligt! Nu är det påskpyntat i varenda vrå här hemma och tio dagars påsklov stundar. Det blir en liten påsk i år med bara Jakobs mamma som gäst. Men det blir mysigt på sitt sätt och trevligare gäst får man ju leta länge efter.

Har sett så mycket fram emot att få påskpynta i mitt nya kök. Som jag haft en känsla av kommer ikläda sig både påsk och jul på ett ypperligt sätt. Och jag blev inte besviken. Här kommer nu några påskstilleben från vårt hem.

På hyllan ovanför diskbänken står en liten kycklingparad. Och på bröstpanelen står gamla påskkort uppställda. Älskar gammalt pynt men det är ju knappast någon nyhet för er.

Den här gulliga gamla kycklingen fick jag i brevlådan av en läsare. Blir så glad för alla olika små hälsningar som kommer med posten. I vinter har jag fått allt ifrån hemstickade tjocksockar och handledsvärmare, till blomsterfrön, en antik julgransfot, en broderad julduk, ett otroligt grönt fat och en vacker gammal bibel. Blir så rörd när det händer. Att någon tagit sig tid att bara helt generöst och osjälviskt ge av sig själv till mig.

Det här är definitivt en av mina favoritplatser i huset!

På väggen har jag hängt upp en gammal påskbonad jag köpt på Sandbergs pappershandel i Umeå

Och i fönstret hänger en häxa. Klart man ska ha kitsch till påsk.

Och på hyllan i köket står en gammal kycklingparad jag köpte på Kupan i Borås till vår första påsk i det här huset. Och häxan som hänger vid draperiet är en riktigt gammal dekoration som Anna fyndade åt mig på Kupan i Fristad för några veckor sedan.

Pelargonerna som ganska nyss kom fram ur sin vinterförvaring har verkligen kommit igång ordentligt. Snart tar vi ut alla innerfönster och då får de ännu mer plats att breda ut sig på!

Den här söta gamla påskbonaden är också ett loppisfynd. Liksom alla annat i den här bilden.

Är så glad varje dag jag märker hur solen letar sig in allt längre i huset. Lyser upp rum som tidigare låg i dunkel.

Vedspisen används knappt så här års så den får agera påskbord istället! Samlingssplats för allt pynt.

Här är två andra loppisfynd jag gjort alldeles nyligt. Skärbrädan i porslin (perfekt för uppläggning av tex ostar eller frukt) hittade jag på Röda korset i Umeå. Och grytlapparna med påskmotiv köpte syrran åt mig i Borås.

I en skål på vedspisen förvarar jag urblåsta ägg jag färgat med blåbär, gurkmeja, spenat, te och rödbetsspad…

Och den här påskdekorationen tror jag aldrig jag visat förut? Den är också från Borås. Gammal och skör men så fruktansvärt gullig. Ser ut som att den är tänkt att servera någon gryta i (kaninstuvning?!) men jag har den som karamellskål i påsktider!

Avslutar min expose över alla påskstilleben med dessa söta kärringar som jag fått i present av Anna. När Ulf slutat ta sönder allting som han kommer över – ja då ska jag ställa dem inom räckhåll. Min faster hade massor av sådana här träfigurer i fönstret i sin sommarstuga och när jag var mindre älskade jag att leka med dem.