Hej på er och GLAD PÅSK! Ulf har somnat för kvällen, barnen bygger lego med farmor och Jakob är ute och arbetar på gården. Då passar jag på att göra det jag gillar mest – nämligen krypa ner i sängen med min dator och skriva ett inlägg här.

Hoppas ni haft en fin påskafton allesammans. Här sken solen på förmiddagen och jag började med att gå med Essa runt byn. Det är ungefär sex kilometer och på den sträckan hinner man tänka mycket klokt, ringa samtal till syrran och lyssna lite på ljudbok. Jag pulsade runt byn på julafton också och då hojtade vi GOD JUL till alla vi mötte. Och nu var det GLAD PÅSK istället. Glad påsk på framtinade grusvägar – ja till och med vägrenar. Inte minsta pulsande i sikte. Blir så glad att jag nästan vill fälla en tår. Vi klarade det! Nu ÄR det vår!

Vi firar ju väldigt litet i år såklart. Jakobs mamma är vår enda gäst men det är desto mysigare. Jag hade fixat en enkel påskbuffé och hon tog med en paj.

På buffén fanns lite olika smått och gott…

Susannes underbara gubbröra – receptet vi gjorde i Susannes skafferi förra söndagen. Bertil älskade den! Tror det är det syrliga äpplet som gör susen

Prinskorvar till barnen

Ägghalvor i alla dess former. Här med mosad äggula, mayo, curry och knaperstekt baconkrisp. Herrejemima så gott!

Gjorde också min goda broccolisallad med rostad mandel

Mitt festliga buffébröd….

Och ännu fler ägghalvor. Här med gräddrom, dill, rödlök och citron

Jakob <3

Så himla gott alltihop! Om man nu får säga så om det man själv har lagat…

Dukningen gick i blått med gula påskliljor i massor

Gjorde mig märkvärdig med bordssilver och linneservetter

Hela fina högen. Och tänk att alla barnen kunde tänka sig att ta på sig finskjortan till och med.

Så mysigt att få fira påsk igen med tre ungar med åtta olika viljor – minst!

Men man kan ju fråga sig för vems skull man står och lagar upp en hel buffé när det ändå bara ser ut så här på tallriken?

Jo för sin egen skull! För jjälv jobbar jag mer så här. (Förlåt för grisfesten). Är dålig på att gå olika turer utan lassar helst på allt gott på en och samma gång.

Efter maten vidtog äggletande. Jag brukar i vanliga fall göra en ganska lång påskjakt med massa ledtrådar och små uppdrag. I år nöjde jag med att gömma ena ägget i en gummistövel och det andra ägget bakom en tavelram. Tog oväntat lång tid att leta reda på.

Stor förtjusning när påskäggen väl hittats!

Sedan gick barnen ut och lekte på gården med farmor, klättrade upp på traktorn och stampade i vattenpölar. Medan jag slumrade på soffan med en ammande Ulf som alltid tar ett pincettgrepp om det födelsemärke som sitter på mitt bröst. Viktigt att hålla fast i det så det inte åker iväg, tänker jag!

Ja, och det var vår påskafton det. Jag har brutit sockerfastan och ska nu kalasa på choklad med familjen framför Bäst i test!