Hej på er och GLAD PÅSK! Ulf har somnat för kvällen, barnen bygger lego med farmor och Jakob är ute och arbetar på gården. Då passar jag på att göra det jag gillar mest – nämligen krypa ner i sängen med min dator och skriva ett inlägg här.
Hoppas ni haft en fin påskafton allesammans. Här sken solen på förmiddagen och jag började med att gå med Essa runt byn. Det är ungefär sex kilometer och på den sträckan hinner man tänka mycket klokt, ringa samtal till syrran och lyssna lite på ljudbok. Jag pulsade runt byn på julafton också och då hojtade vi GOD JUL till alla vi mötte. Och nu var det GLAD PÅSK istället. Glad påsk på framtinade grusvägar – ja till och med vägrenar. Inte minsta pulsande i sikte. Blir så glad att jag nästan vill fälla en tår. Vi klarade det! Nu ÄR det vår!

Vi firar ju väldigt litet i år såklart. Jakobs mamma är vår enda gäst men det är desto mysigare. Jag hade fixat en enkel påskbuffé och hon tog med en paj.

På buffén fanns lite olika smått och gott…

Susannes underbara gubbröra – receptet vi gjorde i Susannes skafferi förra söndagen. Bertil älskade den! Tror det är det syrliga äpplet som gör susen

Prinskorvar till barnen

Ägghalvor i alla dess former. Här med mosad äggula, mayo, curry och knaperstekt baconkrisp. Herrejemima så gott!

Gjorde också min goda broccolisallad med rostad mandel

Mitt festliga buffébröd….

Och ännu fler ägghalvor. Här med gräddrom, dill, rödlök och citron

Jakob <3

Så himla gott alltihop! Om man nu får säga så om det man själv har lagat…

Dukningen gick i blått med gula påskliljor i massor

Gjorde mig märkvärdig med bordssilver och linneservetter

Hela fina högen. Och tänk att alla barnen kunde tänka sig att ta på sig finskjortan till och med.

Så mysigt att få fira påsk igen med tre ungar med åtta olika viljor – minst!

Men man kan ju fråga sig för vems skull man står och lagar upp en hel buffé när det ändå bara ser ut så här på tallriken?

Jo för sin egen skull! För jjälv jobbar jag mer så här. (Förlåt för grisfesten). Är dålig på att gå olika turer utan lassar helst på allt gott på en och samma gång.

Efter maten vidtog äggletande. Jag brukar i vanliga fall göra en ganska lång påskjakt med massa ledtrådar och små uppdrag. I år nöjde jag med att gömma ena ägget i en gummistövel och det andra ägget bakom en tavelram. Tog oväntat lång tid att leta reda på.

Stor förtjusning när påskäggen väl hittats!

Sedan gick barnen ut och lekte på gården med farmor, klättrade upp på traktorn och stampade i vattenpölar. Medan jag slumrade på soffan med en ammande Ulf som alltid tar ett pincettgrepp om det födelsemärke som sitter på mitt bröst. Viktigt att hålla fast i det så det inte åker iväg, tänker jag!
Ja, och det var vår påskafton det. Jag har brutit sockerfastan och ska nu kalasa på choklad med familjen framför Bäst i test!
13 svar
Så harmonisk det ser ut 🐣
Jag har däremot svårt att tycka om maten jag lagar till jul och påsk, står mig upp i halsen efter allt lagande. Så jag kunde ju ta mig en funderare på vad jag håller på med… Men som rester att värma dagen efter känner jag att det smakar riktigt gott!
Jag gjorde oxå Susannes gubbröra idag, så vansinnigt god!!
Får jag fråga hur det känns att ha mjölkproduktionen igång så länge? Kommer det mjölk om du hör spädbarn skrika liksom? Jag ammade ett halvår och hade läckande bröst hela tiden…är det annorlunda när man inte helammar längre?
Hehe nu svarar jag å Claras vägnar. Men hon får skriva ett eget svar tänker jag. Jag ammade tills mitt barn var strax över två år. Brösten anpassar sig himla bra. Jag kunde åka bort en natt utan problem. Mjölkstockning och läckande bröst var ett ickeproblem Iallafall för mej. Det känns som det bildas typ ett mellanmål av mjölk och sen kan barnet amma när hen vill. Nu, om nån timme eller imorgon.
Alltså naturen är ju extremt smidig om det är så. För mig blev det liksom ingen förändring av att börja avvänjningen, det var hög mjölkproduktion ändå så det blev mycket mjölkstockning tills jag slutade helt. Har därför undrat hur det är när man ammar bara litegrann. Men det är klart att det logiska är att kroppen anpassar sig om man gör det under längre tid och produktionen blir långsammare, så man inte behöver tänka så mycket på det. Kanske jag försöker mig på det en vacker dag!
Tack för svaret! 🙂
Åh så härliga bilder!! Ni är så fina allesammans och allt ser så gott ut😍😍 här blev det inget svenskt påskfirande i år, vi firar på irländsk i morgon i stället. Men det går ju också bra😊 När man precis startat hembageri så är det svårt att ta ledigt på just påskafton. Hoppas ni får en fortsatt härlig påskhelg!
Åh så himla fint och så mycket längtan det väckte i mig. Jag blev sjuk före påsk (inte covid men feber likväl) och har fått fira ensam. Nu på bättringsvägen och jag har haft tvättstuga idag. En varmkorv blev påskmiddag. Men vad ska man göra åt det? Annat än att längta. Till nästa år.
Glad påsk!
Förstår och känner med dig Karro, jag fick krångel med magen på långfredagen p.g.a att jag har känslig mage och inte riktigt klarar av vissa saker. (Vilka? När?) Så här har jag inte heller kunnat äta god påskmat, vilken jag sett fram emot att äta. Särskilt trist i dessa pandemitider då det inte finns så mycket att se fram emot. Men bortsett från matfiaskot så har jag det bra med att frossa i påsktema; det är mitt tips för god påskstämning ändå. Läser om påsk, ser ”Susannes skafferi”, påskavsnittet så klart, lyssnat på Claras podd om påsk, hört om påsk i annan podd, läst här på bloggen om påsk, boken jag läser råkar utspela sig runt påsk m.m Så det känns ändå som påsk 🐓 Krya på dig Karro! Vi tar revansch nästa påsk! 💪
Good morning, Clara. I‘m on a little walk outside right now. It‘s still dark and noone‘s on the street yet. … I wish you and your family also Glad Påsk and a relaxing sunday.
Glad påsk 😊🐣😍
Clara, tack för all underbar påskstämning du generöst bjuder på! 🐓 I bloggen, inläggen med klurigheter på påsktemat särskilt, i podden, i ”Susannes skafferi” m.m. Särskilt viktigt för många av oss i denna knepiga tid då mycket inte är som vanligt.
Glad påsk allihop! 💕
Igenkänning på pincettgreppet! Har en snart tvååring som gör exakt på samma sätt när han ammar 😄. Tack för fina bilder. Ser smarrigt ut!
Maten ser jättegod ut! Och då är jag just nu ganska kräsen, efter en tid med mindre matlust. Det är klart man får säga att det man lagat är gott! Vi kvinnor är alltid så ursäktande om maten (ja, jag generaliserar nog här men fortsätter ändå) “kanske för salt”, “kanske överkokt”, kanske kanske kanske! Det har jag slutat med. Så heja dig Clara, din mat ser jättegod ut och vad roligt att du sade det!