Jag är ju en riktig baddräktstjej. Tror inte jag ägt en bikini de senaste tio åren och för övrigt har jag bott i samma handfull baddräkter sedan Bertil föddes. Ett ganska snävt urval med tanke på att jag badar så otroligt mycket och dessutom träningssimmat massor. Sånt sliter på badkläderna.

Nå, den här underbara rutiga baddräkten var länge min absoluta favorit och den köpte jag på Ingrids i Umeå. Gillade den så mycket att jag hade den som topp under kjol massor den sommaren (även de en bra sak med just baddräkter)

Jag måste säga att jag blir helt generad av dagens bikinibyxor som visar skinkorna. Tant gillar mest sånt här!

Samtidigt som jag köpte den rutiga baddräkten köpte jag den här prickiga från samma märke. Har för mig att det är Sea Folly som gjort dessa. Men de gör bara jättekonstiga små badkläder nu för tiden så de kan man inte räkna med…

Den hängde med i många år. Både till Gardasjön…

och på skrivresa till Grekland med Malin Wollin!

När den röda tog slut hittade jag en blå i samma modell. Den har jag använt massor – som här på Korsika.

Och på Trysunda. Men nu har jag slängt den eftersom den blivit till en sladdrig trasa och är tunnsliten på gränsen till genomskinlig.

Clara hoppar från badbrygga mot klart vatten med skog i bakgrunden.

Men den var fin så länge den varade!

Senaste åren har jag haft en jättebra baddräktsmodell från Lindex som ständigt återkommer i nya färger. Ingenting för den storbystade i behov av stöd kanske. Men för mig funkar den toppen! Dock är den ganska högt skuren i benen. Något jag i allmänhet tycker känns svårburet till mina långa ben. Det blir bara en massa ljumskar och lår och ljumskar och lår…

För övrigt fortfarande lika skönt att bara dra en omlottkjol utanpå baddräkten när man ska dra och bada!

Men nu! Efter ett decennium i baddräkt är jag sugen på att bära bikini igen.

Så jag har påbörjat letandet. Dock blir det ingen skinkchock här inte – lågt skurna ben är fortfarande min grej. Och precis som på byxor måste min bikini vara VÄLDIGT hög i midjan. Vanliga bikinitrosor som låtsas ha hög midja funkar inte på mig som är lång. Jag vill att byxorna ska gå över naveln. Annars trycker de där jag är som bredast och det är inte skönt. Jag vill ha en bikini som snällt håller allting på plats åt mig och slutar vid midjans smalaste punkt. Helst vill jag inte ha halterneck på överdelen heller eftersom bikinilinjerna blir så konstiga och jag dessutom ofta får ont i nacken av halterneck. Ja och så vill jag ha färg och mönster också! Inget enfärgat dystert här inte.

Har jag orimliga förväntningar? Måhända. Men ska jag ha en bikini ska den vara perfekt. Och nu återstår bara det fasansfulla bikiniletandet. Jag kan knappt tänka mig något värre.

Ljuvlig 50-talsbikini – men kan jag ha så här toppiga kupor?