Det ekar lite tomt i storebrors rum för han är i sin kompis stuga några dagar. Så märkligt att ha ett storbarn som utan att blinka eller tveka reser bort från oss. Det är honom väl unt. Att vila upp sig från småbrorsorna

Jag kom på att jag nog inte visat hur hans rum blev. Bertil önskade sig ju ett eget rum i julklapp och för några veckor sedan kom de sista detaljerna på plats. Han fick välja tapet helt själv och drömmen var att det skulle kännas som att sova i en skog. Och det kan man ju säga att han lyckats med. Tapeten Pomona gör rummet varmt och mysigt och grönskande.

Vi rev ner den gamla våningssängen Jakob byggt och ställde in järnsängen igen.

På väggen hänger en fin tavla vi fick i inflyttningspresent när jag och Annakarin startade studion. Det är Frida som gjort min banner som målat den! Väggen på hyllan och den lilla postern kommer från Ikea och var en tioårspresent

Jag tapetserade rummet på en dag. Plockade ut allt på morgonen, tapetserade och ställde in alla möbler igen lagom tills att Mellofinalen sändes på teven den kvällen.

Mina storbarn är helt inne i Minecraft så behoven i barnrummet har förändrats. Mindre leksaker önskas men däremot ett stoort bra skrivbord att spela, pyssla, måla vid. Så ett sånt byggde vi av en gammal bänkskiva och några hopsnickrade konsoller av spillvirke. Orkar jag kommer jag måla in bänkskivan någon dag. Men till vidare får den vara precis som den är!

Men av några spillbitar tapet satte jag piff på det slitna gamla bokskåpets dörrar….

Det knäppa? Det knäppa med hela den här rokaden är att barnen var supernöjda med att få varsitt eget rum efter att ha delat sovrum i flera år. Nöjdheten varade i ungefär fem dagar. Sedan fick Folke flytta tillbaka in i sovrummet och nu sover de skavfötters igen i samma säng. Syskonkärlek!