Häromdagen hade jag och Annakarin det här på agendan: Att signera alla förhandsbeställda exemplar av vår bok. Vi hade bara en dag på oss för att hinna färdigt innan lastbilsleveransen söderut skulle gå. Och det var på håret att vi hann. För shit pommesfritt vad många förhandsbeställda, signerade exemplar det var.

Vi höll till i Annakarins vardagsrum och bredde ut oss med alla kartonger och lådor

Den mängd som syns här är liksom bara hälften av allt som skulle signeras. Med våra kråkor och en liten hälsning.

Den är så fin, så fin, så fin! Det syns inte riktigt här men den grönrutiga duken som är fonden på omslaget är nästan lite som en matt vaxduk i strukturen. Medan bakverken är laminerade med ett glansigt material. Det var stjärnorna på vårt förlag The Book Affair som kom med den här formidén. Och vilket otroligt förlag det är?! Är så glad för vårt samarbete. Att för första gången få insyn i hela affären som författare. Att visserligen få bära en större del av den ekonomiska risken – men också få en rimlig ersättning i slutändan. Vet ni hur försvinnande liten del av det man betalar för en bok som faktiskt går till författaren? Hur många som skär emellan? Är man sedan flera upphovsmän är den summan ännu mindre.

Nå. Det är INTE meningen att klaga för jag är superstolt över alla mina böcker och ångrar ingenting. Men det här är något alldeles extra.

Annakarin signerade för glatta livet – man får hålla tungan rätt i mun när man skriver och inte kan sudda..

Plötsligt ringde det på dörren och där stod vår kära illustratör Frida som hört att vi fått hem boken och ville titta förbi. Hon hade inte heller sett den “färdig” utan bara som en pdf. Rörd och lite skakig bläddrade hon igenom Nu bakar vi. Det är samma känsla varje gång man får hem en bok från tryckeriet. Man läser med lite kisande ögon som om man ser på en skräckfilm. Rädd att upptäcka något som trots tusen korrvändor blivit fel. Men det slutade lyckligt. Frida kände sig bara jättestolt och nöjd. Som hon SKA vara såklart!

Vi har tagit vår prisbelönta (!) pedagogik och lyckats förfina den ytterligare. Boken är dubbelt så tjock som tidigare böcker och innehåller dessutom fler kunskapsinslag (vi grottar bland annat ner oss i olika råvaror och hur de kan användas) och vi är megaglada och stolta över slutresultatet.

Några har frågat vilken ålder den passar för och jag vet barn mellan 5-11 som använder våra bakböcker – såklart med olika mycket stöd av vuxna. Men i bokvärlden där man MÅSTE kategorisera barnböcker efter ålder står den rent “strikt” uppmärkt som lämplig för 6-9 åringar. Vet också att våra kok- och bakböcker för barn används på många gruppboenden runtom i Sverige just för att de är så enkla att följa med i.

Nu bakar vi släpps den 11 maj! Så håll utkik på Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln och alla andra bokaffärer runtom i landet.