Barnen är lediga från skolan idag och skolbarnen fick vara hemma från fritids trots att både Jakob och jag jobbar. Så underbart att ha så stora och duktiga barn att de kan vara hemma och sköta sig själva. Bara lillebror som är på förskolan. Ömsom vräker det ner hagel idag – ömsom skiner solen.

Jag håller på att testa ut nya recept och det är typ det trevligaste jag vet. Arbeta i mitt kök, titta ut genom fönstret och lyssna på en bra pod. Folke kom och ville vara med. Av barnen i familjen är han den som gillar att baka, fixa, laga mat och hjälpa till. Storebror är lite mer lik mig som liten. Vill inte göra någonting som någon annan bestämt. Att “hjälpa till” i köket var rena öknen för mig och han känner samma. Ska man göra något ska man göra det heeeeelt själv. Och absolut inte följa några larviga instruktioner. Håhåjaja. Det är lika prövande när barnen är lika en själv som när de är helt tvärtom.

Fast tji fick jag för för en gångs skull var det två ivriga bagare som ville vara med och arbeta. Tillslut fick jag köra ut dem ur köket för att få lite arbetsro. Då drog de till skogs med Essa. Hon blir väldigt välmotionerad av att vara ute lös med barnen för hon måste hela tiden försöka hålla koll på flocken.

Nu ska jag arbeta vidare här. Ikväll har vi knytis med matlaget, tänder en egen brasa och umgås. Vilket mys! Glad valborg