Jag blir så inspirerad av att följa andras liv på instagram. Det finns så många platser i världen där man skulle kunna bo. Jobb man skulle kunna ha och liv man skulle kunna leva. Här är fyra konton från världens alla hörn som jag följer för inspiration och en smula verklighetsflykt.

I Daylesford, Australia bor Kate som förutom ett ekologiskt jordbruk driver instagramkontot @foxslane – jag tycker att det är SÅ spännande att följa en ekologisk bonde på andra sidan jordklotet. Precis när vi börjar med vårbruket håller hon på att rusta inför den kalla årstiden. Älskar Kates stämningsfulla bilder från odlandet, hennes stickprojekt och den vackra naturen. Foxslane visar upp en fantastisk och för mig lite okänd del av Australien.

40 mil norr om polcirkel i Vassijaure, Jukkasjärvi bor @linnea_lundkvist. Hon fotar magiska naturbilder och att se stories från hennes vardag med skidutflykter, vandringar och kajakturer på ett spegelblankt torneträsk – ja det är som en enda lång meditation för mig.

Konstnären och hantverkaren Sara bor på en gård långt ute i vildmarken i Colorado. Hon tillverkar de mest otroliga lapptäcken, håller på med självförsörjning, driver kontot @farmandfolk . Det här ensliga livet i karga Colorado framstår både drömlikt och ibland nästan lite otäckt – fast liksom på ett bra sätt?

Ett av mina absoluta favoritkonton drivs av åttabarnsmamman Katie Metka. Hon bor på en liten gård i Texas med sin man Oresto som ursprungligen kommer från Albanien. De har djur, odlar sin egen mat och Katie hemskolar de åtta döttrarna Luli, Sofia, Mira, Annie, Betsy, Mabel, Poppy, Birdie och Honey själv. Bilderna är som från en svunnen tid. Man skulle vilja ha dem som tavlor.