Jag kom på mig själv med att svära en lång och mustig ed över det kalla majvädret imorse. Jo jag vet att det är lönlöst, välj glädje och bla bla bla. Men ibland tar det mer energi att hålla emot än häva ur. Idag regnar det och är grått och snön som fortfarande är kvar ligger smutsig på åkern och skäms för sig. Den fulaste tiden på året är den när snön ännu inte försvunnit helt och ingenting grönt börjat anas. Som denna kalla maj i Västerbotten.

Men jag håller tummarna för torsdag då det ska vara 20 grader och soligt. Det brukar säga pang och på några dagar är allting grönt och utslaget här också!

Idag sitter jag med planering av arbetsveckan. Och så har jag påbörjat två roliga och lite annorlunda jobbuppdrag. Det ena är ett illustrationsjobb som kommer distribueras i 250 000 exemplar! Är så stolt att få frågan att illustrera men det är ju lite ny mark att beträda för mig. Så det känns pirrigt och ovant. Det varvar jag med att spela in sång. En av Jakobs barndomsvänner är en superbegåvad kompositör som bor i Japan och arbetar i tevespelsbranschen. Han har bett mig lägga lite sång. På japanska. Det känns mer än pirrigt – är ju så ringrostig med musiken. Samt inspelninigstekniken. För att inte tala om japanskan, hehe. Men kul! Återstår att se om det går att använda till något.

Men nu ska jag ta en stunds paus, lägga mig i soffan och studera vidare i Getting Things Done. En bok om organisation och arbetsflöden (en klassiker i sammanhanget) som Jakob, Albin och Emil har pratat mycket om i matlaget. Nu ska jag ge den ett försök. Har redan läst hälften och den verkar lovande. Den här läsningen är en viktig del i projektet att få mer styrsel och rationalitet i mitt företag. Planerar för stordåd framöver!