Åh vilken härlig onsdag och torsdag vi har haft. På onsdagen slog det om och blev varmt efter massa kalla dagar. Barnen var livade och glada eftersom fyra dagars ledighet väntade. När de kom från fritids kastade de kläderna, gav upp illvrål och gick bärsärk i trädgården.

Bertil fick fatt i en räfsa och började samla ihop lärkkottarna som gör så ont att trampa på.

Han är så mysig! Har börjat gå runt med min kamera och hips vips knäpper han en bild på en. Nio gånger av tio råkar man ha röven vänd mot mot kameran eller fångas i ett gräsligt grodperspektiv. Men ibland så <3

Har letat fram den här prickiga gamla godingen i garderoben – den använder ofta när jag var gravid med Folke

Vi passade på att träffa matlaget också. Med tre valpar går det rätt vilt till. Men de är så himla fina mot småbarnen. Här är Popsy

Och här är Senja

På torsdagsmorgonen vaknade jag av stekande solsken i sovrummet. Det var en riktigt sommardag med högsommarvärme!

Tog en skål med kvarg, banan och syrlig svartvinbärssylt samt en kopp starkt kaffe till frukost

och gick ut i trädgården…

Barnen varvade vansinnesrusningar runt gården med att slänga sig i soffan och lyssna på Historierummet i Barnradion. Sveriges radio har SÅ många bra barnprogram. Älskar public service. Just igår lärde de sig om Napoleon, Jenny Lind, Gustaf Wasa och Wu Zeitan – Kinas enda kvinnliga kejsare.

För varje timme som gick blev åkrarna grönare och grönare och trädens kronor började skifta färg. Där borta vid sjön bor Albin och Ulrika och där har vi våra stora odlingar. Från vår uteplats ser vi till deras farstubro. Får lära barnen morsekod så de kan signalera i vinter.

Lagom till eftermiddagfikat fick vi besök av farmor och faster Johanna. Vilken glädje!

Öppnade en av de sist flaskorna svartvinbärssaft som jag gjorde i höstas. Och dukade fram butterbullar jag bakat ur vår nya bok. Larvigt goda och lättgjorda!

Medan farmor och Johanna lekte med barnen städade jag i trädgården. Krattade, kärrade bort julgranarna och allt ris som legat överallt. Det blev så varmt att barnen också fick vattnas. Först lite

Sedan lite till

Sedan var det högläsning i skuggan. Bertil hämtade ner en av barnens favoritböcker – den här faktaboken kan jag verkligen rekommendera. Framtidsboken: robotar, virtuella världar och insekter till middag! Innehåller allt ett lågstadie/mellanstadiebarn kan vara nyfiken på

Det är knappt jag kan tro att det är sant! Att man kan duka utomhus och att det är så varmt att man bemödar sig att dra fram alla härliga kuddar, plädar och dukar!

Jakob behövde arbeta fast det var röd dag. Förutom bonde är han ju sjukgymnast och just nu utarbetar han ett träningsprogram för människor med nackproblem. Det ska användas för behandling i större skala – tusentals patienter pratar vi om – så här gäller det att det bli bra!

Jag njöt av den lediga dagen och bestämde mig för att grilla till middag.

Älskar att stå här vid öppet fönster och utsikt över trädgården

Den skira grönskan som växer för varje sekund. Det är banne mig livskvalité!

Gjorde potatissallad – ni vet väl att kall potatis är SUPERNYTTIGT?!

Till det gjorde jag lammfärsbiffar och grillade sparris, champinjoner och squash

Mmmmmm!

Och mitt när vi satt och åt så kom Jakobs lillebror förbi också. Han hade kört ända från Boden. Att kunna ses så här tillsammans – blir så glad!

Han som helst är naken förutom stövlarna. Fick han skulle han sova i stövlarna. Eller stölvarna som han kallar dem. Och så blir han nesslen (ledsen) när man tar av dem.

Ulf är väldigt förtjust i kompisgungan också – för där han kan klättra upp själv och gunga utan att ramla ner

Folke mediterade i kvällssolen.

Så blev det läggdags för Ulf och farmor, farbror och faster knödde ihop sig med barnen i soffan. Åt popcorn och kollade naturfilm som är det nyaste intresset.

En vy jag aldrig tröttnar på.

Och vid tiotiden när det började skymma gick jag ut i trädgården och borstade tänderna och lyssnade på sången från alla häckande fåglar vid lillsjön. Ett bedövande ljud!

Oförskämt fint ute.

Och så var den torsdagskvällen slut. Kraschade i säng med Northanger Abbey och orkade väl läsa en halv sida innan jag snarkade gott.