Varje dag får jag DMs eller taggas i stories med bakande barn. Blir så lycklig när jag ser en svettlockig unge som fokuserat rör i en bunke, eller kladdiga barnhänder som smular smör och havregryn till en paj. Eller det lyckliga leendet från någon som sträcker fram ett fat med chokladbollar mot kameran. Och så tänker jag med tacksamhet på den mamma/mormor/farmor (för det är det oftast) som tagit sig tiden att dokumentera och visa mig.

Fan vad fint det är att få skriva böcker för barn!

Jag och Annakarin fick idén till vår första bakbok då vi letade böcker till våra egna ungar och mest bara hittade billiga översättningar, superkönade böcker med recept och pedagogik som inte anpassats för barn. Dessutom ofta med dyra ingredienser vilket kräver föräldrar som är beredda att slanta upp. Allt det där ville vi bort ifrån och jag minns med värme den spiralinbundna bakbok jag hade som liten (tror jag fick den i kyrkan eller kanske genom en jultidning?) med pedagogiska steg för steg illustrationer och recept så enkla att man inte kunde misslyckas. Det där ville vi göra, fast på ett uppdaterat sätt.

Nu har vi precis fått trycka till fler böcker av Nu bakar vi eftersom den första upplagan säljer slut i en rasande takt. Ett bättre betyg kan man knappast få. TACK! Och jag vill också passa på att tipsa om att det är en superfin sommarlovspresent att ge till något barn som strax går på ledighet! Boken riktar sig till barn mellan 6-10 men vi har både yngre barn och äldre som bakat från den med stor behållning.