Vi äter nästan alla måltider på verandan den här årstiden. Det är så mysigt här ute och allt blir liksom lite festligare. Till och med en enkel pyttmiddag!

Att välja vegetariska, klimatsmartare alternativ till kött behöver inte vara det minsta krångligt, svårt eller inbegripa övertalning av matkräsna barn. Ej heller av en själv. Jag gillar nämligen pytt i panna och när vi gör det vill jag ju att det ska smaka precis som vanligt. Därför är jag så himla nöjd att Felix vegetariska Krögarpytt smakar förvillande likt originalet.

Jag serverar alltid pytten med inlagda rödbetor och en sallad på sidan. Stekta ägg är också gott till om man vill göra det ännu mer mättande. Plus massa nymald svartpeppar (på min portion – inte barnens)! Mums.

Det här slevade vi i oss häromdagen när jag kom hem efter en sen jobbdag, hade noll matinspiration och lätt huvudvärk. Bara fram med påsarna från frysen (två brukar vara lagom för vår familj) ner i stekpannan och medan den fräste hackade jag ihop en sallad. Hips vips var den helvegetariska middagen kirrad utan att någon av ungarna petade i maten eller förhöll sig skeptisk. ALLA åt med god aptit och när så sker är det ju en riktig femplusmåltid!

Felix har senaste tiden gjort en storsatsning på att ta fram vegetariska alternativ till några av sina mest populära kötträtter. Och eftersom dessa är just vegetariska minskas samtidigt klimatavtrycket. Deras mest klimatsmarta produkter har symbolen ”Lågt Klimatavtryck” som visar att produktens klimatavtryck är mindre än hälften jämfört med dagens snitt för mat och därmed ligger i linje med FN’s klimatmål!