Jag är så glad så glad för jag har precis fått läsa Bibliotekstjänst omdöme av vår bok Nu bakar vi. Här är ett utdrag.

“Annakarin Nyberg och Clara Lidström ligger bakom flera kreativa barnböcker, bland annat den framgångsrika steg för steg-serien. Deras senaste kokbok, Nu bakar vi, kan beskrivas som en lustfylld och pedagogisk hjälpreda i köket, inspirerande och anpassad för bakglada barn i åldern 7-11 år. Tonen, med det genomgående du-tilltalet, skapar en härlig gemenskap och förtrogenhet, något som kommer till uttryck redan i den uppmanande titeln. Tanken är att barn med boken till hands ska bli stärkta och fria i sin skaparförmåga och lära sig att baka på sina egna villkor utan inblandning från föräldrar – även om vissa steg i processen självklart kräver vuxen översyn”

“Jämte flera av recepten förekommer dessutom lagom svåra faktarutor innehållandes tips på
olika sorters mjöl, socker och mjölk – basingredienser i bagarens skafferi. Varje recept ackompanjeras av smarriga foton och illustrationer som tydliggör tillvägagångssättet steg för steg.
Nu bakar vi är sammanfattningsvis en mycket barnvänlig kokbok, full av inspiration och pedagogiska hjälpmedel

Den där sista meningen gör mig så glad. Det känns som att vi träffat mitt i prick!

Bibliotekstjänst jobb är bland annat att lämna omdömen på nyutgivna böcker så att bibliotekarier som sitter och gör inköp ska ha någonting att gå efter. Barnböcker har hög utlåning och för oss som gör barnböcker som förhoppningsvis ska nå ut till bibliotek och skolbibliotek över hela landet är det otroligt värdefullt med en så fin recension. Idag skuttar jag fram!

Och jag vet att ni var många som inte hann med rabattkoden på Bokus förra helgen. Så vi har fixat en ny. Med koden Nubakarvi får ni 20% på boken – men det gäller bara från idag den 11 juni till den 13e nu på söndag. Så passa på och haffa ett exemplar. Till ett sommarlovsledigt barn kanske?

Beställer gör du här!