Jag har avbrutit en hel symfoniorkester för att jag lite diskret skulle frÄga min pappa om han kunde skjutsa hem mig efterÄt. Min pappa spelade i symfoniorkestern och det visade sig att det inte finns nÄgot diskret sÀtt att avbryta en symfoniorkester pÄ. Jag var arton Är vid tillfÀllet, ska tillÀggas.

TvÄ gÄnger har det hÀnt att jag under lektionstid blivit lite varm och krÀngt av mig koftan men istÀllet fÄtt med bÄde kofta och t-shirt (och en gÄng Àven bhn) och blivit sittande inför alla med naken överkropp och med ett bylte av ut och invÀnda tröjor i handen.

NÀr jag gick i skolan och skulle ta av mig mina överdragsbyxor och kÀnde att det var nÄgonting som satt fast nere vid resÄren. Jag började skaka pÄ ena foten för att fÄ loss det dÀr som satt fast. Tillslut lyckades jag skaka loss det och ser hur det seglar ivÀg över hela kapprummet och landar pÄ en klasskompis klÀdhÀngare. Vad det var jag skakat loss? GÄrdagens anvÀnda trosor.

Det hÀr var bara nÄgra av de pinsamheter jag utsatt min omgivning för. Jag skrev om dem i ett blogginlÀgg för mÄnga Är sedan och ni bidrog med sÄdana galna exempel att jag nu vid en omlÀsning inte kan lÄta bli att dela med mig.

Hanna Jag har utlöst ett rĂ„nlarm pĂ„ en bank, av misstag, nĂ€r jag pryade. Det blev lite jobbigt nĂ€r polisen började krypa omkring utanför med walkie-talkies nĂ„gra minuter senare


Kvarter brokig Som 19-Ă„ring var jag au-pair i London dĂ€r min relation till mamman i familjen var lite anstrĂ€ngd eftersom hon ofta rĂ€ttade mig i sprĂ„ket
 en kvĂ€ll skulle hon pĂ„ kurs och jag frĂ„gar henne. “Are you going to your
homotherapy course tonight?” (Hon gick pĂ„ kurs i aromatherapy
)

I Min chef skulle ge mig en vĂ€nlig “vĂ€lkommen” kram och jag som satt i en lite konstig stĂ€llning, gav inte alls en krama tillbaka utan istĂ€llet strĂ€ckte fram handen och klappade honom pĂ„ magen, ungefĂ€r som man klappar en hund. Typiskt obekvĂ€m stĂ€mning dĂ„.

Maria NĂ€r jag som simlĂ€rare blev överraskad nĂ€r en mamma plötsligt kom med en nyfödd bebis och sa “oj var det sĂ„ – jag trodde att du bara varit lite tjock”

Lilla S Minns en gÄng nÀr jag skulle titta pÄ en intressant bok pÄ bokmÀssan, och sjÀlvklart valde den som stod ovanpÄ de andra böckerna, för det brukar ju vara skyltexemplaret, eller hur? Den satt visserligen lite fastkilad mellan sina boksyskon och hyllan ovanför men efter lite jobb fick jag ut den. Det visade sig att den hade stÄtt som enda stöd för hyllan över och ett regn av femkilos coffee table-böcker rasade ner över damen bredvid mig.

Sonja Jag och min lillasyster brukade leka ganska vÄldsamma lekar. En dag pÄ utebadet pÄ semestern hoppade jag pÄ min syster i poolen, red pÄ hennes rygg och sa att jag skulle ge henne spö. Ser efter nÄgra ögonblick att det inte Àr min syster utan bara nÄn med likadan baddrÀkt och hÄrfÀrg.


Jenny Den gĂ„ngen jag satt i bilen och vĂ€ntade pĂ„ min man och samtidigt pratade med en av mina anstĂ€llda i telefonen. Ett ganska seriöst samtal om ett problem vi var tvungna att lösa omgĂ„ende. Min man dyker upp och jag ska avsluta samtalet med den anstĂ€llde, men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt blir det kortslutning i hjĂ€rnan nĂ€r jag ser min man och jag avslutar det med ett glatt “ja, det blir bra, jag Ă€lskar dig, puss puss!” och sĂ„ lĂ€gger jag pĂ„. Jo tjena, bra chefen


Cessi Jag nyser av starka smaker, till exempel alltid första klunken rödvin. Även nattvardsvin. Nyser sĂ„ledes alltid i kyrkan under nattvarden. En gĂ„ng hade jag rĂ„kat fĂ„ oblaten lite olĂ€gligt i munnen och misstĂ€nkte att en del kom ut tillbaka i samband med nysningen men jag var inte sĂ€ker, hittade den liksom ingenstans. Stod och snackade med en massa folk efter gudstjĂ€nsten och ingen av dem upplyste mej om jag hade min utnysta halvsmĂ€lta oblat mitt pĂ„ bröstet. SjĂ€lv mĂ€rkte jag det först dĂ„ jag kom hem och sĂ„g mig i spegeln
.

Sonja Barnens förskolefröken var pÄ hembesök. Medan vi sitter och smÄpratar och dricker kaffe kommer ena barnet in i köket glad och lycklig samtidigt som hon slÄr *klonk klonk klonk klonk* tvÄ trÀpenisar mot varandra. Jag hade fÄtt dom pÄ skÀmt av en kompis, varav hon hade snidat en sjÀlv i slöjden nÀr hon gick i högstadiet. Tror hon berÀttade för oss vad det var hon slog mot varann, jag lÄtsades som att det var helt vanligt det som just skett och vi fortsatte smÄprata.

Klara Jag kan bidra med en grej som, trots att det Ă€r över 20 Ă„r sedan det hĂ€nde, fortfarande fĂ„r mina kinder att glöda: Jag och min dĂ„varande pojkvĂ€n sitter ensamma hemma i hans förĂ€ldrars kök och lĂ€ser varsin tidning. Jag fĂ„r syn pĂ„ en lustigt formulerad notis om hur babianer behandlar varandra efter parning. Utan att lyfta blicken frĂ„n tidningen börjar jag glatt lĂ€sa upp texten högt för min kille. HalvvĂ€gs igenom lyfter jag blicken för att kolla in hans reaktion, men istĂ€llet Ă€r det hans pappas lĂ€tt förvirrade och generade blick jag möter. Medan jag har varit totalt uppslukad av tidningen har min kille alltsĂ„ lĂ€mnat rummet och hans pappa tagit hans plats 
Det naturliga hade ju varit att jag hade sagt nĂ„t i stil med “hoppsan! Jag trodde du var Andreas” men icke, jag stirrar bara pĂ„ honom en Ă„ngestladdad sekund och FORTSÄTTER sedan tvĂ„ngsmĂ€ssigt att lĂ€sa texten “
 och nĂ€r hannen har ejakulerat 
” til the bitter end. EfterĂ„t satt jag tyst, högröd och traumatiserad, stirrandes ner i tidningen, medan pappan harklade sig: “HRM, jaa det var ju 
” Det var en pĂ€rs som det tog nĂ„gra lĂ„nga tonĂ„rsveckor att Ă„terhĂ€mta sig ifrĂ„n.

Linnea Var pÄ ett lÀger nÀr jag var tonÄring. Sov pÄ ett loft ovanför det stora matbordet. Skulle gÄ upp och byta klÀder innan middagen, rÄkar dÄ i all hast kasta ner mina anvÀnda trosor mitt pÄ matbordet dÀr alla sitter och vÀntar pÄ mat. Hurra!

Elin NĂ€r jag var sisĂ„dĂ€r 14 var jag superkĂ€r i en kille som min kusin kĂ€nde och jag fick hans mobilnummer. Efter att ha tagit mod till mig smsade jag honom och blev fullkomligt överlycklig nĂ€r han svarade! Rusig av lycka smsade jag min kusin ‘Smsade R och han svarade!!’ Efter nĂ„gra minuter kĂ€nde jag dock hjĂ€rtat stanna i kroppen. Jag hade skickat smset till honom istĂ€llet för till min kusin! SĂ„ vansinnigt pinsamt sĂ„ jag fortfarande rodnar nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ det
 (OvĂ€ntat gott slut dock, nĂ€sta vecka firar vi vĂ„r elfte bröllopsdag!)

Mia Jag rĂ„kade be eleverna i min nya klass att slĂ„ upp slidan 23 i lĂ€roboken. Jag rörde inte en min efterĂ„t men jag kunde av nĂ„gra ansiktsuttryck ana att vissa med sĂ€kerhet hört vad jag sagt


Maja TrĂ€ffade en kille pĂ„ en klubb i sthlm. Vi flirtade lite och vi tog varandras nr. Just dĂ€r i fyllan och villan var han den snyggaste jag nĂ„nsin sett. Men nĂ„gra dagar senare i nyktert tillstĂ„nd kom jag inte ihĂ„g hur han sĂ„g ut riktigt
 Jag visste vad han hette i förnamn men ej efternamn, var han bodde men hans mobilnummer va skyddat. Jag lyckades iaf (stalker varning jag vet) hitta honom pĂ„ facebook och kunde liksom konstatera att han inte alls va sĂ„ snygg som jag mindes! SĂ„ jag skickar ett sms till min kompis “han va ju inte alls sĂ„ snygg som jag mindes! Skööönt! Nu struntar jag honom!” Var pĂ„ han svarar med en bild pĂ„ sjĂ€lv â€œĂ€r du verkligen sĂ€ker pĂ„ det?”

ASA Jag och min kompis brukar Ă„ka till Frankrike tillsammans och dĂ„ vi gĂ„r ner till havet frĂ„n huset gĂ„r vi pĂ„ ett övergĂ„ngsstĂ€lle med Ă„tskilliga andra. Plötsligt kommer ett trosskydd flygande och landar i ansiktet pĂ„ mig! (OanvĂ€nt!!) Kommentaren frĂ„n min kompis: “Oh, dĂ€r Ă€r det! Jag undrade vart det tagit vĂ€gen”. Trosskyddet hade hĂ€ngt i hennes kjol och dĂ„ det plötsligt lossnade flög det ivĂ€g.

Martina Jag har gjort mycket pinsamt men en av topparna Àr nog nÀr jag liggande pÄ en pilatesboll fes min gymnastiklÀrare rakt i ansiktet under en avancerad övning. Hon stod cirka cirka en decimeter frÄn rövhÄlet. 

Ida Första gÄngen jag var pÄ middag hemma hos min pojkvÀns förÀldrar. Det serveras kött och jag blir mitt i allt tvungen att nysa. RÄkar i nysningen frÀsa ivÀg Àven det jag har i munnen och pÄ vÀggen invid mig ser jag kött/saliv/snor. Försöker lite diskret ta bort det medan pojkvÀnnen försöker att inte garva ihjÀl sig och avslöja mig, vet Ànnu inte vad förÀldrarna sÄg och inte.

Ida NĂ€r jag studerade pĂ„ högskolan fick jag vid ett tillfĂ€lle nackspĂ€rr och hade dĂ€rför nackkrage under ett par dagar. Givetvis fick jag dĂ„ frĂ„gan frĂ„n folk i min omgivning om vad jag hade gjort. Jag har fĂ„tt “nackskott” svarade jag sjĂ€lvsĂ€kert. NĂ€r folk ifrĂ„gasatte detta och lite försiktigt frĂ„gade kom jag inte menade “nackspĂ€rr” sĂ„ argumenterade jag lĂ€nge och vĂ€l för att nackspĂ€rr och nackskott var tvĂ„ helt olika Ă„kommor.

Malin Jag jobbade sommaren -99 i cafĂ©et pĂ„ Alsters herrgĂ„rd utanför Karlstad (Gustaf Frödings minnesgĂ„rd dessutom!). Just den hĂ€ndelse jag nu ska berĂ€tta om utspelade sig en sĂ„n dĂ€r osedvanligt vacker sommardag. TrĂ€dgĂ„rden utanför cafĂ©et var fullsatt av mumsande gĂ€ster. Jag hade ett vackert, lite gammaldags volangförklĂ€de pĂ„ mig. KĂ€nde mig ganska fin. Dock hade jag Ă€tit konstigt den dĂ€r dagen. Bara snabbmakaroner och majs? Min mage var i uppror men jag höll Ă€ndĂ„ in den enorma fis jag kĂ€nde hotade, sĂ„ gott jag kunde, medan jag serverade trĂ€dgĂ„rdens gĂ€ster. Tills jag rĂ„kade snubbla till pĂ„ en ojĂ€mn trĂ€dgĂ„rdsplatta. Jag föll handlöst mitt i meningen “VarsĂ„god, en toast Skageeeeeeeeeeeen”. Och sĂ„ fes jag. En fis sĂ„ hög och lĂ„ng att det ekade lĂ€nge i Alsterdalen.
Först var det alldeles tyst. Alla gÀsterna vÀnde sig om och stirrade för att se vem som kunde ha gett ifrÄn sig ett sÄdant analt primalvrÄl. Sedan bröt skrattet lös. Jag rusade in i herrgÄrden och gömde mig i det som en gÄng i tiden varit familjen Frödings kÀllare. DÀr satt jag sedan Ànda tills jag var sÀker pÄ att alla gÀster gÄtt hem. Ibland tror jag att min fis fortfarande ekar dÀr i Alsterdalen.

Liv Jag har alltid varit rĂ€tt dĂ„lig pĂ„ att knyta skorna, jag gör det för snabbt och sedan gĂ„r knuten upp efter en stund. En dag nĂ€r jag var ute och cyklade hĂ€nde det pĂ„ bĂ€gge skorna samtidigt, och utan att jag mĂ€rkte det började de lösa skosnörena snurra upp sig kring tramporna. Helt plötsligt kĂ€nde jag hur det liksom stramade i fötterna, jag tittade ner och insĂ„g att jag satt helt fast. Jag kunde varken kliva av cykeln, eller trampa ett enda varv till. SĂ„ jag gled framĂ„t fram tills farten tog slut och vĂ€lte sedan förhĂ„llandevis odramatiskt Ă„t ena sidan. Problemet var att jag inte kunde komma loss. AlltsĂ„, verkligen inte. Jag lĂ„g pĂ„ marken, men jag satt Ă€ndĂ„ fortfarande grensle över cykeln med rumpan mot sadeln och fötterna limmade mot tramporna, och jag nĂ„dde inte ner till mina fötter eftersom cykeln var i vĂ€gen. Jag började inse att jag skulle fĂ„ ligga dĂ€r tills nĂ„gon kom förbi och kunde hjĂ€lpa mig. SĂ„ dĂ€r lĂ„g jag i en liggande cykel-pose mitt pĂ„ cykelbanan, tills jag efter vad som kĂ€ndes som en evighet blev rĂ€ddad av en farbror med rullator, som efter ett antal “men vad gör du?” och “men varför dĂ„?!” insĂ„g min belĂ€genhet och lyckades böja sig fram och peta av mig ena skon. SĂ„ kan det gĂ„.

Sofia En gĂ„ng pĂ„ T-centralen i Stockholm fick jag syn pĂ„ en vĂ€n pĂ„ perrongen. Med en vattenflaska i högsta hugg smyger jag fram mot honom, i tanken att chocka honom. FrĂ„ga mig INTE varför jag planerade detta rackartyg, men nĂ€r jag Ă€r precis bakom honom hĂ€ller jag vattnet över honom. Han vĂ€nder sig sĂ„klart chockat om – och jag ser dĂ„ att det Ă€r en vilt frĂ€mmande man. FörskrĂ€ckt vĂ€nder jag mig bara om utan att sĂ€ga nĂ„got och springer illa kvickt dĂ€rifrĂ„n