HÀr kommer en binge bilder med sÄnt vi gjort senaste veckan!

Haft tusen ungar pĂ„ besök. Det hĂ€r Ă€r den stora kompissommaren mĂ€rker jag. Vi bor lite avsides i vĂ„r by vilket innebĂ€r att det Ă€r lĂ„ngt nĂ€r man Ă€r liten – fast inte om man har en cykel! Och nu cyklar alla kompisar sĂ„ hĂ€r drĂ€ller det av ungar. HĂ€r har de trĂ€ngt ihop sig i hammocken tillsammans.

Serveringsluckan har gÄtt varm. Jag öppnar köksfönstret och sÄ fÄr barnen langa mat och porslin och duka och duka av tillsammans.

Ofta blir det nÄgot vÀldigt enkelt till barnen. Som pytt eller potatisbullar

Med morotsstavar, vitkÄlsbitar och broccolitrÀd att knapra pÄ.

Till mig och Jakob ofta nÄgon sallad. HÀr med lite kyckling.

Vi har plockat in mÀngder med jordgubbar. Landet som Jakob anlagt ger otroliga mÀngder bÀr. NÀsta Är ska vi fördubbla ytan och plantera dit alla utlöpare. SÄ att vi förnyar i en rimlig takt!

BÀsta mellanmÄlet. Sockerfri vaniljkvarg eller grekisk yoghurt. Frysta bananer och sedan massor av jordgubbar. En skvÀtt vatten om det blir för trögflytande.

Jag gör en kanna per dag och har redo i kylen

Livsnjutarn!

Vi bar badat! I balja

I sjö

Och i vattenspridare.

Bertil har lĂ€st böcker och jag med – fast jag somnar efter tvĂ„ minuter. Är sĂ„ ohemult trött.

Vi har njutit av den hÀr synen.

-Kolla ett flygplan! skrek Ulf. FörstÄr hur han tÀnker. En traktor med vingar har han aldrig sett förut.

En dag hade vi matlag med tvÄ av tre familjer. Ulf hade inte trÀffat Stina och Emil sedan innan midsommar och sprang det fortaste han kunde pÄ grusvÀgen för att möta dem. Kastade sig i Stinas famn och ville aldrig komma ner.

-Är Ylla-Kade nĂ„gonstans? frĂ„gade han. Han har inte riktigt förstĂ„tt det hĂ€r med vilka barn som hör ihop med vilken familj. För honom Ă€r alla samma och Ylva-Karin Ă€r lika mycket Stina och Emils. Och tĂ€nk att han nĂ€stan har lite rĂ€tt i det. SĂ„ Ă€r det i matlaget!

Jag gjorde lamm i ugn (man kokar det i olja i bortemot sju timmar och det Àr SVINGOTT!)

Och till det smashad potatis.

Och en stor sallad. Vansinnigt gott!

Bertil underhöll med sin didjerido

Ulf underhöll med sitt soliga humör

Och till efterrÀtt gjorde jag marÀngsuisse extra allt!

NĂ€r det skymde i trĂ€dgĂ„rden…

flyttade vi in pÄ verandan och satt och pratade till nÀrmare midnatt.

Och nÀr de promenerat hem i julinatten tog jag min vanliga kvÀllsrunda och vattnade och plockade en bukett för nattygsbordet.

SÄ mÄnga vackra rosa skymningar vi fÄtt uppleva den hÀr sommaren.

En annan dag Ät vi nudellunch i trÀdgÄrden. Det har varit nÄgra fruktansvÀrt varma dagar nÀr allt annat Àn saltiga nudlar kÀnts svÄrsmÀlt.

Folke drog ivĂ€g pĂ„ kalas hos sin bĂ€stis Dahlia. Var tvungen att dokumentera den fruktansvĂ€rt gulliga uppsynen pĂ„ nĂ„gon som Ă€r kalaspeppad till tusen. VĂ„r fina Folke som Ă€r den roligaste jag vet – och med en sjĂ€lvdistans som man önskar att mĂ„nga vuxna kunde fĂ„tt lite mer av.

Med ryggsÀcken packad med badklÀder och paket och Babblarna-hjÀlmen pÄ svaj drog han ivÀg pÄ kalas. Essa undrade om det var meningen att hon skulle valla hem honom? FÄr han verkligen Äka ivÀg sÄdÀr helt sjÀlv?

Och sedan kom min syster till VÀsterbotten. De har bott hos pappa och en dag Äkte vi dit för att fira honom! Tog ingen bild pÄ Anna men hon tog en pÄ mig.

Barnbordet

Tacobuffé för kusinerna

Och tÄrtor. Sedan vattenkrig för att klara av hettan.

Och i fredags morse drog hela familjen hem till Jakobs mormor nÄgra dagar. För att trÀffa kusiner, fastrar, mostrar och farbröder som befann sig dÀr.

Vi har gÄtt lÄnga promenader, trÀnat, lÀst böcker och sovit. Jag har sovit tolvtimmarsnÀtter och sedan 3-4 tupplurar per dag. Fattar inte vad det Àr med mig? SÄ fort jag blundar somnar jag. Verkar ha mycket förlorad sömn att ta igen.

Och nu Àr vi pÄ vÀg hem igen eftersom vi ska förbereda inför att vi fÄr gÀster som hÀlsar pÄ i nÄgra dagar. SÄ peppad pÄ det!