HĂ€rom dagen var det dags att fira Folkes sjuĂ„rsdag. Är sĂ„ fruktansvĂ€rt nöjd med att vi prickade in ett sommarbarn sĂ„ att vi fĂ„r ha kalas hĂ€r hemma varje sommar med bĂ„da vĂ„ra slĂ€kter. Det Ă€r en sĂ„n fin tradition!

TiIl traditionen hör ocksÄ att oavsett hur varmt och fint det varit dagarna innan hÀnger regnet i luften pÄ Folkes födelsedag. Hopplöst eftersom vi Àr sÄ mÄnga nu att vi verkligen behöver vara utomhus för att fÄ plats.

Ballonger vid entrén sÄklart!

Kolla in hur min krukplantering tagit sig. Skrattar bÀst som skrattar sist vill jag lÄta hÀlsa alla Tagetes-mobbare.

Barnen fick sÄpbubblor och hade mycket att roa sig med.

Ser alltid ut som ett café nÀr jag dragit fram alla smÄ bord och dukat upp.

Fikabuffeén med fem sorters kakor och en tÄrta

Folke hade sjÀlv fÄtt vÀlja vilken tÄrta jag skulle göra och i vanlig ordning tyckte han inte om nÄgonting pÄ fikabordet utan Ät mest nÄgra jordgubbar och salta pinnar. Men var lika glad för det.

Folke Ă€r sĂ„ underbar. Rolig, snĂ€ll och med en elektrisk charm. Han tokar till det för jĂ€mnan och nĂ€r vi skrattar Ă„t honom skrattar han sjĂ€lv högst av alla. Önskar jag hade lite mer av hans sjĂ€lvdistans. En otroligt fin egenskap, inte minst hos en som ska vĂ€xa upp till en man.

Chokladbollar Àr ett givet inslag pÄ kalasbordet. Gjorde ocksÄ hallongrottor med rabarbergelé istÀllet för hallon.

Rabarbergrottorna blev nÄgot i hÀstvÀg goda.

Ett paketberg. Det Àr sÄ lÀtt att ge paket till sommarbarn. Finns ju tusen roliga saker man kan göra pÄ sommaren.

SÀrskilt glada var vi att den hÀr sommaren till skillnad frÄn förra kunna vara tillsammans och Àta vid samma bord och inte behöva hÄlla avstÄnd.

Precis nÀr vi skulle sÀtta oss och fika kom det nÄgra regnstÀnk.

Men vi satt tappert kvar

För snart solade det upp till allas glÀdje.

Folke och Bertil fick paket som kusinerna tillverkat. Gör ni ocksĂ„ sĂ„ förresten – att syskonen till den som fyller Ă„r fĂ„r nĂ„got litet paket? Det fick vi alltid nĂ€r vi var smĂ„ och det fĂ„r sjĂ€lvklart ocksĂ„ vĂ„ra barn. Vet att det finns folk som tycker att det Ă€r att skĂ€mma bort barnen nĂ„got grĂ€sligt. Men jag tycker att det Ă€r ett fint sĂ€tt att göra födelsedagarna lite extra speciella för ALLA. Det behöver ju inte vara nĂ„got dyrt syskonen fĂ„r. Kanske fĂ„r de varsin vattenpistol sĂ„ att de kan ha krig tillsammans? Eller jojo sĂ„ att de kan joja tillsammans? Om det Ă€r att skĂ€mma bort barn sĂ„ Ă€r jag för att man gör det. Det blev ju folk av mig med, trots denna sed.

Förra Äret han jag inte ens sminka mig till kalaset. I Är hann jag sÀtta pÄ mascara sÄ det var ju ett klart lyft!

TĂ„rtfrosseri

Ballongfrosseri

Och paketöppningsfrosseri

BÀsta presenten bland allt fint var ÀndÄ den hÀr fjÀdern som kan gÄ i trappor. En sÄdan dÀr nonsensgrej jag slÀngde med pÄ slutet och tÀnkte att han nog inte skulle bry sig om. Ibland vet man inte vad som ska göra succé hos ungarna!

SjÀlv var jag mest förtjust i kittet att göra stora sÄpbubblor med.

Helt meditativt.

Tröttnar aldrig pÄ att göra bubblor och barnen tröttnar aldrig pÄ att karatekicka-sönder dem. SÄ vi har en fin symbios!

Och pĂ„ tal om symbios – hĂ€r Ă€r jag och min kĂ€ra syster.

SjÀlvklart ska det lekas pÄ kalas. RÀven och sorkarna, Ett till femton och vanlig hederlig Tagen. Nu nÀr trÀdgÄrden börjar bli sÄ uppvuxen Àr den perfekt för lek. MÄnga buskar, trÀd och planteringar att jagas och fintas runt och gömma sig bakom.

Barnen fick ansiktsfĂ€rg ocksĂ„. Det Ă€r ju SÅ kul och sĂ„ vĂ€rt att köpa en lite dyrare variant dĂ€r pigmenten faktiskt ger nĂ„gon fĂ€rg. Jag sminkade Bertil och Juni men Lykke sminkade sig sjĂ€lv. Sedan sminkade barnen mina ben med alla fĂ€rger i lĂ„dan. Och Bertil sminkade mig sjuk. Blek, blĂ„ under ögonen och med snor rinnande ur nĂ€san. En kul look att sporta resten av kalaset!

VÀrst sminkad blev dock Ulf. Man blev ju livrÀdd. SÀrskilt Jakobs vita t-shirt verkar vettskrÀmd inför nÀrkontakten.

Och det var det sjuÄrskalaset, det! FÀrgen sitter kvar Ànnu

Kalaskulor och kalaspinglor