Här kommer ett recept på matjessillsallad. Om man inte är så van vid sill är matjes en bra variant att börja vänja sig med. Den är mild smaken och med rätt tillbehör så blir den fantastisk. Till och med tioåringen äter den!

Den här salladen komponerade jag själv utifrån en bild jag såg i någons instagramflöde och sedan gissade jag mig till vad den kunde tänkas innehålla. Gott blev det! Perfekt som en fräsch lunchmat när du får främmat’.

Eftersom jag bara höftade lite minns jag inte proportionerna riktigt. Så de får du bestämma helt själv. Men ingredienserna jag använder var

Matjesillsallad med kavring och gröna äpplen

Ingredienser

  • Kavring

  • Ägg i halvmånar

  • Matjessill i bitar

  • Grönt äpple i tärningar

  • Rödlök, fint hackad

  • Gräddfil

  • Dill

  • Salt och peppar

Gör så här

  • Riv kavringen i mindre bitar och stek dem frasiga i en stekpanna med en rejäl klick smör. Låt svalna
  • Hårdkoka äggen och låt svalna
  • Hacka äpple, lök och dill och eventuellt också matjessillen i mindre bitar
  • Ta fram ett stort fat och varva kavring, ägg, äpple, lök, dill, matjesill och klickar av gräddfil på fatet. Avsluta med att peppra en aning och eventuellt också salta!