Det ÄR ju så roligt att förändra sig med årstiderna. Jag är inte så mycket för att hålla koll på trender även om jag såklart påverkas av dem precis som alla andra. Hips vips råkar man köpa en beige stickad tröja trots att man inte hade några som helst planer på något i det stuket. Eller så står man där med en scrunchie fast det nyss var det fulaste man visste.

Här är sex stilförändringar jag ska göra i höst. Eller förskjutningar kanske? För det är ju inga jättegrejer jag gör utan mer att skruva på det som redan är. Förändringarna planerar jag att trolla fram med sånt jag redan har hemma eller annars kan leta fram begagnat och gärna billigt!

Läppstift: Älskar att använda läppstift. Så himla snabbt och enkelt sätt att känna sig piffig och fin och färgglad. Inte minst i takt med att sommarens solbränna försvinner. Jag har flera färgstarka läppstift hemma som jag samlat på mig genom åren så nu är det bara att sätta igång och använda dem. Har iofs redan börjat men tänker att de ska få bli mer av en standardgrej nu än tidigare. Mina bästa stift är Jessica och Gwen från Jane Iredale och så har jag ett urgammalt hallonrosa stift från Dr Hauscha som jag aldrig tröttnar på men där namnet tyvärr har nötts bort från stiftet. Jag brukar avsluta appliceringen av läppstift med att ta en dutt på vardera kind. Jag har redan ett annat rouge under men den här sista lilla dutten knyter ihop kind och läppfärg på ett bra sätt. Om du också vill testa läppsstift men inte vet vad du passar i – gå till någon duktig person på Åhlens eller Kicks och be dem hjälpa dig ta fram förslag åt dig!

Örhängen: Stora örhängen är en så fin accessoar tycker jag. Särskilt till kort hår så man ser dem ordentligt. Jag har en stor örhängesgarderob eftersom det under många år var min favoritaccessoar. Bertil har också många fina eftersom han tog hål i öronen för två år sedan. Vi får bytlåna tänker jag! Mina hål i öronen har dock vuxit igen på baksidan, så jag ska be Jakob om hjälp att trycka upp dem. Pinnen går in halvvägs så jag behöver bara assistans av någon ( inte så kräsmagad) att trycka igenom dem sista biten!

Nagellack: Nagellack i någon bjärt färg är en dekoration för händerna. När mina handeksem går bananas undviker jag allt som drar uppmärksamheten till händerna – men nu ska jag köra på! Blir så glad att se mina färgglada fingrar när jag hamrar loss på datorn. Jag gillar mina naglar korta och välmålade. Depend har perfekta små lack med rätt mängd färg för att de aldrig ska hinna torka. På den här bilden har jag nyansen Catchy Coral.

Skärp: Jag har letat fram min skärplåda igen. Den är full med gamla loppade skärp och några nya. Jag tror att skärp har framtiden för sig i min garderob. Efter att länge undvikit att accentuera midjan är jag nu redo! Känns som en sådan enkel och ändå effektfull accessoar. Perfekt grej att köpa på second hand dessutom.

Markerade ögonbryn: Jag gick och gjorde ett browlift i samband med att jag klippte den nya frisyren. Jag har varit nyfiken på det länge men varit rädd att se ut som att jag stoppat handen i något eluttag. Men sedan när jag läste på lite mer förstod jag att grejen med browlift är att man permanentar bryna så att de blir mindre bångstyriga. Så att man både kan borsta dem stora eller tona ner dem lite. Man permanentar alltså ögonbrynen, färgar och plockar dem i en fin form. Kändes som jag fick 30 procent fler bryn helt plötsligt! Har alltid haft svarta naturligt men nu fick de liksom tryck i sig.

Korta kjolar: Korta kjolar känns svårt sommartid – det blir lätt lite väl naket för min smak. Men så fort heltäckande strumpbyxor gör sin höstentré tycker jag om att ta fram mina kortaste kjolar och visa ben. Tyvärr tror jag inte att jag har kvar någon kort kjol eftersom jag gjorde en rejäl utrensning för ett par år sedan. Den här på bilden skänkte jag till exempel bort. Jag får istället hålla utkik på loppis. Lårkorta rutiga kjolar finns det ganska mycket av har jag sett!