Hunden inräknat är fem av sex närvarande vid matbordet. Tvååringen vägrar och vill se på “Reta Ris” istället (Greta Gris) och ingen orkar bråka om det. Bara skönt att äta ifred.

Varmt på verandan, två barn som gjort läxorna direkt efter skolan. Det fanns till och med blyertspennor och sudd i lådan så ingen behövde leta. Jakob kommer rakt från åkern och jag har gjort middag så att vi äter i rimlig tid. Alla ingredienser fanns hemma, inget stödköp i sista minut. Korvstroganoff och ris är ibland det godaste man kan tänka sig. Och jag har stämt kvällspromenad men en vän för att få röra på mig.

Ofta undrar jag vad fan jag håller på med? När alltihop ska falla som ett korthus av kaos? Men så kommer en dag som den här, när allt gott sammanstrålar. Och plötsligt är jag en übermensch. Helt imponerad av mig själv och hur jag får ihop det.

Stannar upp och stryker mig själv över kinden för att minnas -vilken duktig liten mamma!