Här kommer ett knippe bilder från veckan som har gått.

Vi inleder svagt med en suddig matlagsbild från Albin och Ulrikas kök. Vi åt en god kikärtsgryta med ris och så kladdkaka till efterrätt.

En dag var det världens regnbåge över exakt hela himlen. Ett tag var det också dubbelregnbåge. Jag skyndade mig ut för att fota till barnen som varit på regnbågsjakt hela sommaren och drömt om precis det här.

Vi har haft några gemensamma arbetsdagar jag och Erica. Först en redaktionsdag för bloggen (vi har ett par sådana per termin) och då pratar vi om sånt som rör mina sociala medier. Och sedan en dag med uppstartsmöte för min nya bok som Erica är innehållsredaktör för. Mmmm så kul!

En del undrar vad Erica gör som redaktör på bloggen och det finns beskrivet lite mer här. Men det kan bland annat bestå i att hon sköter alla widgetar, spånar ideer, hjälper mig utveckla resonemang jag inte tänkt klart kring, skruva på vinklar och utmana mig. Det var till exempel Erica som fick mig att sluta med oklara hött och pött-rubriker. Alltså blogginlägg med sådana här rubriker “Förra veckan, grekisk matpaj, läppstiftsfläckar och ett nytt jobb”. Sådana gjorde jag jämt förut men nu slinker de bara igenom om jag har hjärndimma. Hon kan också ringa och ge mig läxor. Som att aldrig använda tre ord som alla plötsligt använder och som faktiskt är rent snömos: Renons på, smärtpunkt och skaver. “Helt meningslösa trendord som egentligen inte betyder något. Det är bara utfyllnad. Att använda ordet skaver i skriven text är som onani. Skönt för den som håller på men ger inget till den som står bredvid”. Haha, älskar Ericas hjärna! Är så tacksam att kunna bolla allt med en så kunnig journalist, skribent och producent som Erica.

Ericas kattunge Tjorven närvarade vid mötet men hade inget att tillföra protokollet mer än ett och annat utdraget jamande. Hon är nämligen helt renons på smärtpunkter och allt som skaver.

En dag hoppade jag i mina gamla favoritbyxor jag köpte i NY 2017. Plus en loppad blus jag fått av min syster.

Essa ville också vara med på bilden.

På helgen kom farmor på besök. Och jag fotade knappt någonting eftersom jag var så trött att jag mest låg och sov den dagen. Ulf och Hokka kämpade i alla fall frenetiskt med att äta slut på en ask med dammiga gammal polkakäppar som de hittat i mitt rekvisitaskåp. Trist jobb men någon ska ju göra det också. Vi säger NEJ till matsvinn ✋

På söndagen hade barnen kompisar på besök. De försvann från gården och syntes inte till mer förrän jag ringde i…

Korvklockan – som signalerar varmkorvsdags!

En dag blev det en mycket enkel och mycket god middag. Med ca noll VV points på lila programet. Lax i ugn, dressing på larsa med lite lättmajo, kokt potatis och edamamebönor. MUMS!

Man ska inte gräma sig, men fan vad jag grämer mig över att den här stolen kom upp först nu. Det är min nya favoritplats i trädgården. Brukar ta med mig kaffekoppen ut efter middagen och bara sitta och tomglo ett slag.

Har jag tur får jag sällskap av grannkatten Svea.

Jag skördade rotsaker, bondbönor, sockerärter, sallad och broccoli till middagen. September borde få applåder från balkongerna varje kväll klockan åtta. Eller högre lön.

Skrubbade morötter och skalade rödbetor. Viktig grej om man bjuder barn på rödbetor är att informera om att man kissar rosa dagen efter. Kan bespara dem stor chock vid toalettbesök, samt göra ätandet av sagda rotsak mer frestande.

Det blev rotsaker i ugn till middag. Med smulad feta och smörslungade bondbönor. Plus någon slags tzatziki.

Inte det snyggaste. Men inte heller det godaste. Dock på tio i topplistan!

Hade hela den här gulliga barnhögen på sleepover i måndags.

Och sedan har jag kämpat vidare med mitt illustrationsuppdrag. Prestationsångesten är svår. Men snart får jag visa resultatet!

Och veckans bildsvep avslutas med ännu ett matlag. Den här gången hemma hos oss. Bakade bröd och gjorde mig till.

Och vi hade en väldigt flamsig kväll med ett ämnesval som inte gör sig bra i tryck. Inte muntligt heller. Egentligen borde man inte ens tillåtas tänka det. Men roligt hade vi!