Jag är så glad att få fortsätta samarbeta med Matsmart. Företaget som räddar mat som annars riskerar att slängas på grund av kort datum, felmärkningar, utdaterade förpackningar eller annat som gör dem svårsålda i vanlig butik. Hela vårt lillkonsum i källaren är ju fullt med varor vi passat på att beställa hem därifrån när priset varit rätt.

Nu har jag klickat hem lite mer skafferivaror till höstens alla middagar. Tillbehör för att göra goda grytor och soppor främst – men också massa tortillabröd och tacosås till alla fredagsmiddagar!

När jag inte vet vad jag ska laga för mat då lagar jag tomatsoppa med röda linser. Allt sker på frihand och det blir lite olika från gång till gång. Ungefär så här gör jag:

Först fräser jag massa paprikapulver, curry, gurkmeja, cayennepeppar och tomatpuré i lite smör. Sedan hackar jag ner en massa lök och vitlök. Därefter i med krossad tomat, vatten, linser (på tetra eller torkade). Sedan får det stå och puttra sådär i några timmar. I med lite buljongtärningar eller fond, salt, soja, en skvätt balsamico och kanske timjan eller annan lämplig krydda. Ju längre den får koka desto godare. Men man kan också svänga ihop den på en kvart.

Till vårt senaste matlag gjorde jag en jätteladdning av denna soppa och rörde ihop ett enkelt bröd att äta till. Konserverna och linserna var från Matsmart, liksom aiolin till soppan, buljongen och flera av kryddorna. Mättade allas magar och blev supergott!

Du får fri hemleverans av en låda från Matsmart om du handlar över 500 kr – det gäller i hela landet! Och med koden underbaraclarassep får du 50kr i rabatt vid köp över 350 kronor! Gäller en gång per person fram till den 28/9 2021