NÀr regnet hÀnger i luften och termometern visar sju grader. DÄ fÄr man hitta pÄ nÄgot lite mysigt. Som att kura framför brasan med extra gott fika.

Eftersom jag har Àpplen i överflöd gjorde jag ugnsbakade Àpplen.

Jag har inget sÀrskilt recept jag utgÄr ifrÄn utan det blir olika varje gÄng. Jag karvar ut lite inkrÄm, river mandelmassa, rostar och hackar solroskÀrnor. Doftar över kardemumma, kanel och ingefÀra och nyper ihop allt till en lite smulig deg att fylla Àpplet med. Sedan pÄ med en tÀrning smör och sÄ in i ugnen pÄ 175 grader tills Àpplena mjuknat. Doften som sprider sig i köket av ugnsbakade Àpplen och kryddor Àr himmelsk.

NĂ„got av det mysigaste jag vet Ă€r att lĂ€sa om gamla klassiker som jag lĂ€st förut. Inga överraskningar – bara sĂ„nt jag redan kĂ€nner till och karaktĂ€rer jag lĂ€ngtat efter att umgĂ„s med.

Gösta Berlings saga, ett Àpple fyllt med smul och en balja te. KrÀver inget mer av livet idag.