Dags att ta rätt på de sista äpplena. Jag bestämde mig för att göra äppelmust. Jag har ju ingen sådan där praktiskt mackapär till fruktpress som man kan använda utomhus. Med tanke på hur pass lite äpplen vi ändå har känns det lite överdrivet att införskaffa.

Jag tog istället fram min råsaftcentrifug och körde äpplena genom den

Ulf ville vara med och hjälpa

Han fick smaka saften och riste i hela kroppen av hur sur det är. Inte som äppeljuicen man köper direkt…

Jag kan varmt rekommendera att pressa äpplena i en råsaftcentrifug om du gillar att…

-Svära

-Spilla

-Diska

-Pausa för att torka ännu mer spill

-Få stopp i avloppet

-Få en hjärnblödning av ansträngningen

I annat fall är det bättre att köra äpplena i enpraktiskt mackapär till fruktpress som man kan använda utomhus.

Alltså det är inget fel på råsaftcentrifugen i sig. Men den är ju gjord för att hantera mindre laddningar. Att pressa kilovis med äpplen kräver ideliga pauser för att diska och tömma alla delar.

Men nu har jag min äppeljuice i alla fall. Jag hällde den på flaskor fyllda till 2/3 och sedan stoppade jag dem i frysen. Utan socker eller pastörisering och sånt där. När jag vill dricka tar jag bara fram en flaska och ställer i kylen tills den tinat. Jag kommer prova göra glögg på den till jul och använda som bas till smoothies framöver.

Strunt samma att jag blev utbränd på kuppen och måste sjukskriva mig i en vecka efteråt.