-Slipper man ha galonbyxor när man går i skolan? frågade jag förhoppningsfullt min pappa när jag slutade dagis. “Galonisar” var det värsta jag visste när jag var barn och jag kan fortfarande minnas den där sega klaustrofobiska känslan när man dragit galonbyxorna utanpå overallen och sedan skulle ut och leka. Ryser av obehag. Tur att det finns bättre funktionskläder idag.

Kläder ska främja inte hämma rörelse. Och för mina barn som är ute flera timmar om dagen är det såklart ännu viktigare att det känns bra. Lekvänligt. Barnen kommer in helt blöta i håret av smältande snö men torra på kroppen och torra strumpor.

Vi har precis skickat tillbaka barnens urvuxna kläder till Hyber och fått hem ett nytt paket med vinterkläder i rätt storlek. Alltifrån skor till overall och fleecejackor att ha under ytterkläderna.

Vi är nu inne på tredje vintern med hyreskläder från Hyber – ett svenskt företag med en enkel men genial affärside. Att hyra ut kläder för barn! Målet är att förlänga livscykeln på barnprodukter som har lång hållbarhet men begränsad användningsperiod. Så som ytterkläder, skor och barnvagnar.

Man hyr alltså kläderna och när man lämnat tillbaka dem ombesörjer Hyber tvätt och rengöring. Och om en reva eller ett hål slits upp lagar Hyber kläderna utan kostnad.

När jag köper plagg i butik tar jag ofta en lite större storlek i förhoppning att plagget ska räcka över flera säsonger. Och för ett barn som är superkänsligt för allt som korvar, knölar och bylsar är det inte populärt. Men hos Hyber får man fria storleksbyten under säsongen. Så då väljer jag storleken som jag vet passar perfekt nu. Det har gjort stor skillnad.

Hyber erbjuder hyreskläder för barn i en kvalitet som verkligen håller – Tretorn,Reima, PoP, Isbjörn of Sweden. Att tänka cirkulärt är viktigt för miljön och ytterkläder för barn är ju något som ofta som används intensivt under en kort period för att sedan hänga oanvänt i väntan på nästa unge.

Hyber erbjuder färdiga vinterpaket i storlekspannen Junior, Toddler och Baby – där du får hem både skor, ytterkläder och mellanlager i form av tex fleecejacka/fleeceoverall. Du klickar enkelt i de storlekar du önskar ha av varje plagg och sedan skickar Hyber kläderna till dig!