Eftersom det är sjukstuga här igen och jag håller på att hosta lungorna ur kroppen har jag inte direkt orkat fotografera någonting. Istället bjuder jag bara på fem fantastiska bilder från mitt instakonto @underbaraboning – några från i år och några från tidigare år. Det enda de har gemensamt än att de alla får mig i sådan otroooolig julstämning. Innehåller precis sånt som jag vill ha i jul.

@torparliv

Tapeten, gardinerna, duken, tavlorna. Piedestalen med den lilla duken ovanpå, julstjärnan på svaj i fönstret. Jag kan föreställa mig både hur det låter och hur det doftar i det här hemmet. Så mycket stämning i en så enkel bild.

 @berzeliusgarden

En likadan duk som på bilden innan. Otroligt vacker. Trasmattor åt alla olika håll, korgstolen med kudden och tavelhyllan som rymmer massor. Varmt och välkomnande.

@veslestogo

I det här trappfönstret vill man ju sitta med sin tekopp och sina tjocksockar och titta ut och filosofera.

@helenastorp

Nej jag tröttnar aldrig på vävda röda gammaldags dukar. Otroligt hemtrevligt och fint. Vill ligga raklång på den där kökssoffan och lyssna på helgmålsringningen i radio.

@nanna_holmstrom 

Ingen äger så mycket fint gammaldags julpynt som Nanna. En gång skickade hon mig en julgransdekoration från sin samling. Vårdar den ömt. Kolla på den här bilden. Vill bara låta händerna stryka över skärbrädorna, askarna, hyllorna och skålarna. Så plottrigt och fint på precis rätt sätt!