Hej!
Hej!
Från en glad tjej.
Lördag. Snö. Kallt. Soligt. Ledigt. Massa rolig matlagning framför mig innan gästerna kommer ikväll. Nöjd storebror som fått följa sin bästis till stugan. Och mellanbrorsa som har en kompis på besök. Och lillebrorsa som går omkring i en ny badrock och mallar sig.
Jag ska skära in lite nytt tallris, steppa upp julpyntandet ännu ett snäpp och fylla min römertopf med lamm och vitlök inför kvällen. Varför låter römertopf så snuskigt förresten? Eller är det bara i mitt huvud?
18 svar
Inte lika snuskigt som schlemmertopf… Ha en fin dag!
Så fina färger ihop, det gula och det blåa😊 Din kappa, var kommer den ifrån?
Lömertopf låter i mitt huvud som en lömsk vätte 😄
haha exakt!
😂👍
Njut, det är ni värda allesammans!
Hur kan man vara så söt som du. Du ser ut som att komma ur jul på Saltkråkan.
Jag har en schlemmertopf, fortfarande i låda för att jag är typ lite rädd för den. Lamm och vitlök lät ju ljuvligt.
Blir glad av att du är glad!😊
Står alltid i recepten att man skall blötlägga lergrytan, men efter många års användning tvivlade jag på att den drog till sig något vatten mera. Jag vägde den före och efter blötläggning, ingen skillnad, så nu hoppar jag över det momentet. Nya lergrytor ska naturligtvis blötläggas, men med åren blir porerna antagligen igentäppta (min egen teori) och drar därigenom inte till sig något vatten.
Vilken fin jacka och mössa halsduk. Tycker mycket om din blogg. Den är härlig med fina bilder på familj och stämningsfulla bilder på hem och natur , men också ärliga texter om hur livet i småbarnsfamilj är🙂. Använder din blogg för att må bra. Ofta som det sista jag läser på kvällen. Vill bara säga tack!
Det gör mig jätteglad att höra! Tack för de fina orden Pernilla
Hej hej tillbaka från en glad tant! 🤗
Jag har en schlemmertopf o det låter lite slemmigt men det som kommer där ur är hur läckert som helst. Kan tipsa er som har er lergryta gömd någonstans att ta fram den o prova igen. Favoriten här är plommonspäckad fläskkarré. Ca 20 katrinplommon i de 20 djupa hålen man gör med kniv i steken först. Kryddar rejält med salt, peppar o ingefära. Man tar förstås kryddorna man själv tycker om. (Ibland blandar jag ngn msk soja o olja o penslar på också men inget måste). Ingen vätska i grytan utan bara morötter, äpple o lök underst eller dom grönsaker man gillar bäst. Funkar med i stort sett alla grönsaker. Lägger grytan i blöt någon halvtimma först. Sen skjuts in i kall ugn o sen på 200 grader. Låter det gotta sig i ca 2 timmar men kollar alltid efter 1,5 timme. Ibland behövs mindre än 2 timmar o ibland mer. Oftast har vi bara den underbart goda skyn som sås men ibland gör jag sås på skyn o har i grädde osv. Hel kyckling blir så gott i lergryta med. Även kycklingdelar förstås. Lamm som du Clara ska bjuda på i kväll måste jag testa någon gång. Låter riktigt mumsigt.
SÅÅ härligt! Ska testa =)
Haha, det är bara i ditt huvud. 😀
Clara, du som tar så vansinnigt mycket bilder – kan inte du berätta om vilket system du har för att organisera dina bilder? Vad använder du för programvara, vilka kameror, hur organiserar du bilder privat vs bloggen? Vet att du skrivit om det förr men tänker att ofta brukar ju sådant förändras lite med tiden för behoven och systemen ändras
Tack för fina bilder
Bra ide! Jag skriver upp den på min lista för kommande blogginlägg =)
Så härligt med all snö!
Jag har ett önskeinlägg om kläder för längdskidåkning. Är en glad amatör som åker när tillfälles ger runt om Göteborg, har kommit att det är dax att köpa något som är mer anpassat för längd än ett par kalla tajts med underställ. Men vad är bra att tänka på? Tänker att ni med mer snö sitter på bra tips😉
Tack för en fantastisk blogg och inspirerande hälsoresa💙❄️
Craft har bra prisvärda kläder, tjockare tights med windstopper fram och lite tjockare träningsjacka. Funkar bra med underställ under och ev ett extra lager om riktigt kallt. Vill du ha nåt snyggare men mkt dyrare, spana in Maloja. Och kosta på dig ett par bra handskar! Mvh/ längdglad och frusen i Jämtland
Blev så glad av det här inlägget. Så nice att du njuter av livet