Har rotat fram jultröjan ur gömmorna. Det är ju nu den ska användas. Varm och skön.

Bär den ihop med en loppad rutig minikjol jag köpte samtidigt som den här kjolen.

Vill förresten passa på att tips om ett par varma strumpbyxor jag gillar. Köper mina från Lindex och på etiketten står det typ “brushed inside” och inuti känns de som fodrade med något luddigt varmt. Trots att de inte ens är särskilt tjocka. De är supersköna och värmande. Knepet för att stå ut med strumpbyxor när man är lång är för övrigt att gå upp flera storlekar från “vanliga kläder”. Här har jag på mig storlek 48/50. Den enda storlek som inte kasar ner i grenen och ger mig psykbryt.

Jag minns hur jag som liten blev lyft i strumpbyxorna av pappa när de började glida av. Lyft och liksom nedskakad i dem. Det drömmer jag om att någon kunde göra på mig än idag. Så att de hamnar rejält högt upp. Helst linningen direkt under BHn. Jakob kan tyvärr inte vara så behjälplig i frågan då vi är lika långa. Därför har jag har uppfunnit en Nedskakare bestående av två armar med stadiga händer monterade nästan under taket i huset. Och så klättrar man upp och krokar fast linningen på strumpbyxorna och skakar ner sig själv i dem. Otroligt smidigt. Men spring nu inte och försök replikera det här ute i stugorna. Jag har redan tagit patent och copyrightat hela skiten. Söker innovationsmedel från Almi för att ta det vidare.

Kasa förresten? Är det ett västerbottniskt uttryck? Förstår ni vad jag menar med det? Som hasa fast kasa.