I Lantliv och andra inredningstidningar ser det alltid så vackert juldekorerat ut vid alla husentréer. Granris som täcker hela farstubron, äpplen i ett tråg, fårskinn och ljuslyktor på en bänk vid dörren. Jag blir alltid sugen på att göra något liknande tills jag minns att det snöar här och att den typen av installationer är osynliga inom någon dag om man har otur. Vintern är inte den tid man kan gå loss som mest med utedekorationer här i Västerbottens inland. Med det sagt har jag ändå gjort några små försök. En stor krans hänger på fasaden. En annan krans med ljusslinga i hänger på fönstret bredvid dörren.

Den gigantiska mjölkhämtaren som jag fått av Erica får stå framme. Och på ett trädgårdsbord står en gammal fåglbur med en ljusslinga inuti och lyser. Det är bara en tidsfråga innan även detta täcks av snö. Men just nu syns det i alla fall.

Ulfs kälke får också stå framme för den används så pass ofta. Och den är lätt att lyfta åt sidan när man ska skotta.

Och så har jag en grön trädgårdsstol i järn framme. Och ovanpå den ett stort höganäskrus med tallris. Och ett mindre nedanför. Och så den röda lyktan som jag bara ställer ut på bron om vi får besök. Annars får den bo inne.

De stora urnorna med ris tror jag kommer plockas bort i januari när det riktigt kraftiga snöandet sätter igång. Då blir det för jobbigt att hålla på och flytta runt saker kring skottningen. Men tills dess få de stå här och se fina ut.

Dekorerar du din entré på något sätt kring jul? Eller kanske din balkong?