Igår gick jag på biblioteket och lånade en bunt böcker. Får hjärtklappning av bibliotek. Alla böcker som bara står där för mig att ta del av – helt gratis. Jag går runt som i trans och klämmer på olika pärmar och försöker minnas vad det nu vad jag blivit tipsad om att läsa? Sedan gör jag ändå som jag oftast gör på bibblan – kniper något lite på måfå. På det sättet har jag genom åren upptäckt många underbara författare.

Jag är dock inte riktigt sams med det “nya” stadsbiblioteket i Umeå. Men efter åtta år får jag väl bara ta mig samman och lära mig det ordentligt.

Kom i alla fall hem med den här fångsten.

Funny Girl av Nick Hornby för att jag började på den som ljudbok i somras men kom av mig. Liv Strömquists Den rödaste rosen slår ut. Vill egentligen äga alla hennes serieböcker som fysiska exemplar men det får bli någon gång när jag inte har tre hemmaboende barn och vi precis lagt pengar på en skoter. Jag såg i alla fall föreställningen när den kom till Umeå och den var väldigt bra.

Knep också Löparna av Olga Tokarczuk eftersom varje boktrave förtjänar en författare vars namn man svårligen kan uttala. Lånade dessutom Dunbar av Edward St Aubyn eftersom jag hört mycket gott om honom och även läst en av hans böcker (som jag dock inte har något minne av? Kanske inget gott tecken?) Slutligen plockade jag med mig 7 goda vanor av Stephen R Covey som är en självhjälpsbok som min assistent Charlotte tipsat mig om. Har den hemma redan på engelska – men någon måtta får det faktiskt vara på ambitionerna.

Tack förresten för input om bokrecensionerna i förrförra inlägget. Jag tror jag får skrota idén om att recensera varje bok eftersom blotta tanken gör mig matt. Jag gör istället som många av er föreslog – ett uppsamlande inlägg med vad jag läst den senaste månaden. Där kan jag också ha med ett kort utlåtande om varje bok. Och så gör jag bara något längre blogginlägg om jag verkligen får feeling för en bok.