IgĂ„r gick jag pĂ„ biblioteket och lĂ„nade en bunt böcker. FĂ„r hjĂ€rtklappning av bibliotek. Alla böcker som bara stĂ„r dĂ€r för mig att ta del av – helt gratis. Jag gĂ„r runt som i trans och klĂ€mmer pĂ„ olika pĂ€rmar och försöker minnas vad det nu vad jag blivit tipsad om att lĂ€sa? Sedan gör jag Ă€ndĂ„ som jag oftast gör pĂ„ bibblan – kniper nĂ„got lite pĂ„ mĂ„fĂ„. PĂ„ det sĂ€ttet har jag genom Ă„ren upptĂ€ckt mĂ„nga underbara författare.

Jag Ă€r dock inte riktigt sams med det “nya” stadsbiblioteket i UmeĂ„. Men efter Ă„tta Ă„r fĂ„r jag vĂ€l bara ta mig samman och lĂ€ra mig det ordentligt.

Kom i alla fall hem med den hÀr fÄngsten.

Funny Girl av Nick Hornby för att jag började pÄ den som ljudbok i somras men kom av mig. Liv Strömquists Den rödaste rosen slÄr ut. Vill egentligen Àga alla hennes serieböcker som fysiska exemplar men det fÄr bli nÄgon gÄng nÀr jag inte har tre hemmaboende barn och vi precis lagt pengar pÄ en skoter. Jag sÄg i alla fall förestÀllningen nÀr den kom till UmeÄ och den var vÀldigt bra.

Knep ocksĂ„ Löparna av Olga Tokarczuk eftersom varje boktrave förtjĂ€nar en författare vars namn man svĂ„rligen kan uttala. LĂ„nade dessutom Dunbar av Edward St Aubyn eftersom jag hört mycket gott om honom och Ă€ven lĂ€st en av hans böcker (som jag dock inte har nĂ„got minne av? Kanske inget gott tecken?) Slutligen plockade jag med mig 7 goda vanor av Stephen R Covey som Ă€r en sjĂ€lvhjĂ€lpsbok som min assistent Charlotte tipsat mig om. Har den hemma redan pĂ„ engelska – men nĂ„gon mĂ„tta fĂ„r det faktiskt vara pĂ„ ambitionerna.

Tack förresten för input om bokrecensionerna i förrförra inlĂ€gget. Jag tror jag fĂ„r skrota idĂ©n om att recensera varje bok eftersom blotta tanken gör mig matt. Jag gör istĂ€llet som mĂ„nga av er föreslog – ett uppsamlande inlĂ€gg med vad jag lĂ€st den senaste mĂ„naden. DĂ€r kan jag ocksĂ„ ha med ett kort utlĂ„tande om varje bok. Och sĂ„ gör jag bara nĂ„got lĂ€ngre blogginlĂ€gg om jag verkligen fĂ„r feeling för en bok.