Här kommer en lista på sånt jag snacksar på som mellanmål eller till kvällen när jag är väldigt sugen på något gott. Men let’s keep it real – det är ju chips och sånt som är godast egentligen. Det här håller mig dock flytande på veckodagarna så att jag istället kan njuta chips på helgen. Varsågod, tretton nyttiga(re) snacks!

Frysta hela edamamebönor som jag bara blanscherar lätt. Sedan på med salt och denna underbara krydda från Santa Maria som innehåller wasabi och sesam. Smakar så umamirikt, saltigt och gott. Sojabönor är rika på protein och känns mättande pch eftersom det är lite pill med varje skida så man räcker snackset en stund. Kryddan är förresten jättegod även på popcorn, avocado eller en tomathalva.

En kopp med körsbärstomater och oliver. Behöver inte vara några fin-oliver utan ICA Basics stora burkar funkar fint. Det salta i oliverna med det söta i tomaterna är snacksigt och gott.

Coctailkapris. Att äta bara rakt upp och ner.

Hemmagjord risifrutti av vaniljkvarg och keso. Servera tillsammans med lite tinade bär eller fruktsallad. Arlas Kvarg är den godaste sorten förresten.

Frysta vindruvor. Skölj och lägg i frysen. Du behöver inte ens plocka av dem från stjälken. De djupfrysta vindruvorna smakar som piggelin när man är sötsugen!

Rostade kikärtor. Skölj av en tetra kikärtor och lägg i en skål. På med en liten skvätt olivolja och sedan ner med kryddor. Rökt paprika, curry, chili, wasabi, spiskummin….vad du nu tycker är gott. Glöm inte salt! Rosta på plåt med bakplåtspapper i ca 15 min på 225 grader. Skaka i plåten då och då så de blir jämnt rostade.

Tamarirostade mandlar är otroligt begärligt och gott! Plättlätt.

Om man är sugen på något sött så tycker jag att en varm dryck som bottnar magen hjälper till att ge mättnadskänsla och nöjdhet. En lite fruktig tesort ihop med ett torkat fikon eller några osvavlade aprikoser att snacksa på – det ger den där söta känslan jag ofta vill ha efter maten.

En bit rökt påläggsskinka med en snutt av pepparrotskräm på tub inuti. Rulla ihop och ät upp!

Glass på frysta bär och frukter.

Äppelskivor stekta i en gnutta smör och sedan på med kanel och kardemumma. Ät ihop med keso eller vaniljkvarg.

Alla typer av fruktsallader. Här finns ett inlägg jag skrivit med olika sätt att pimpa en vanlig fruktsallad på.

En gammaldags hederlig fruktkräm. Kanske inte högst på nyttighetsskalan iofs. Men sjukt gott!